Consumenten willen tegenwoordig kunnen kiezen uit verschillende bezorgopties in de check-out. Gebruik je DPD en de afhaalpuntkiezer met SendCloud? Je kunt in maar liefst 16 landen afhaalpunten aanbieden in je check-out. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Met de afhaalpuntkiezer van SendCloud in combinatie met DPD, bied je in 16 verschillende landen afhaalpunten aan:

• België
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Letland
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Nederland
  • Oostenrijk
  • Portugal
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • Zweden
  • Zwitserland

Je vindt de prijzen per land voor deze verzendoptie hier of ga naar Instellingen > Vervoerders & Prijzen > Prijslijst > DPD > Pickup Point.

Zo stel je de DPD afhaalpunten in voor meerdere landen

Stap 1:

Om de afhaalpunten van DPD te activeren, dient je shopsysteem eerst gekoppeld te worden met SendCloud. Maak je gebruik van Magento, Lightspeed, PrestaShop, Shopify of WooCommerce? Dan kun je de (internationale) afhaalpunten activeren.

Ga daarvoor naar instellingen > gekoppelde shops en selecteer je koppeling. Vervolgens kun je "service point" selecteren, zoals in onderstaande afbeelding:

Stap 2:

Als je op Service Point klikt, verschijnt de lijst met beschikbare vervoerders. Selecteer DPD om de afhaalpunten van deze vervoerder in je check-out aan te bieden.

Stap 3:

De volgende stap is het toevoegen van de DPD afhaalpunten in de back-end van je shopsysteem. Hoe je dit doet is afhankelijk van het shopsysteem dat je gebruikt. Hier vind je meer uitleg over de integratie met:

Stap 4:

Wanneer je klanten in één of meerdere van de zestien landen bedient, dan zijn de afhaalpunten in dat land automatisch beschikbaar in je check-out.

Happy cross-border shipping 💪🏼!