Via SendCloud is het ook mogelijk om je eigen PostNL contract te koppelen aan je account.
In dit artikel tref je een stappenplan aan hoe je dit instelt, en wat hiervoor nodig is.

Stap 1: Activeer een SendCloud Flex of Plus abonnement:

SendCloud biedt 2 abonnementen waarmee je je eigen transportcontract kunt gebruiken: SendCloud Flex en SendCloud Plus.

SendCloud Flex bestaat uit de reguliere SendCloud-services maar met de mogelijkheid om je eigen contract te gebruiken.

SendCloud Plus tilt je verzendefficiëntie naar een hoger niveau: naast het gebruik van je eigen transportcontract, kun je slimme verzendregels, picklijsten, ondersteuning voor barcodescanners en andere functies instellen.
Voor meer informatie over SendCloud Plus klik hier.

Stap 2: Koppel je PostNL contract

Zodra je een SendCloud abonnement hebt geactiveerd, is het mogelijk om het contract te koppelen.
Ga hiervoor in je SendCloud panel naar: Instellingen > Vervoerders & Prijzen > Mijn contracten > Contract toevoegen.

Vervolgens kom je in een lijst met vervoerders, waarin je PostNL kunt selecteren.
Om dit contract toe te voegen heb je de volgende gegevens nodig:

• API Key (wachtwoord)
  • Klantcode
  • Klantcode (Wereldwijd verzenden)
  • Klantnummer
  • Barcode serie
  • Barcode serie (buitenland)
  • Afhaallocatie

Om de API key te genereren ga je binnen je PostNL omgeving naar de API Manager en log je in met je emailadres en wachtwoord.
Onder het kopje "Active API-contracts" tref je de informatie die je nodig hebt om je contract binnen SendCloud te koppelen.

Wanneer alle velden zijn ingevuld klik je op "Opslaan".

Wanneer het SendCloud abonnement en je eigen PostNL contract geactiveerd zijn binnen je SendCloud omgeving, kan je er direct mee aan de slag!