Via SendCloud is het ook mogelijk om je eigen DHL contract te koppelen aan je account.
In dit artikel tref je een stappenplan aan hoe je dit instelt en wat hiervoor nodig is.
Om een contract te activeren zal SendCloud namens jou bij DHL bepaalde gegevens opvragen. Neem daarom voor het doorlopen van dit stappenplan contact op met een SendCloud sales medewerker om de juiste gegevens te verkrijgen.

Stap 1: Activeer een SendCloud Flex of Plus abonnement:

SendCloud biedt 2 abonnementen waarmee je je eigen transportcontract kunt gebruiken: SendCloud Flex en SendCloud Plus.

SendCloud Flex bestaat uit de reguliere SendCloud-services, maar met de mogelijkheid om je eigen contract te gebruiken.

SendCloud Plus tilt je verzendefficiëntie naar een hoger niveau: naast het gebruik van je eigen transportcontract, kun je slimme verzendregels, picklijsten, ondersteuning voor barcodescanners en andere functies instellen.
Voor meer informatie over SendCloud Plus klik hier.

Stap 2: Koppel je DHL contract

Zodra je een SendCloud abonnement hebt geactiveerd is het mogelijk om het contract te koppelen.
Ga hiervoor naar je SendCloud panel: Instellingen > Vervoerders & Prijzen > Mijn contracten > Contract toevoegen.

Vervolgens kom je in een lijst met vervoerders waarin je DHL (Benelux) kan selecteren.
Om dit contract toe te voegen heb je de volgende gegevens nodig:

• Klant ID

Jouw klant ID (debiteurnummer) is bekend bij je DHL accountmanager en staat vermeld op je DHL contract. Het klant ID dient door SendCloud ingediend te worden bij DHL ter verificatie. Schakel voor het activeren van je eigen DHL contract dus de hulp in van een SendCloud sales medewerker.
De verificatie door DHL kan hierna enkele werkdagen duren.

Wanneer het SendCloud abonnement en je eigen DHL contract geactiveerd zijn binnen je SendCloud omgeving, kan je er direct mee aan de slag!