Via SendCloud is het ook mogelijk om je eigen DHL contract te koppelen aan je account.
In dit artikel tref je een stappenplan aan hoe je dit instelt en wat hiervoor nodig is.
Om een contract te activeren zal SendCloud namens jou bij DHL bepaalde gegevens opvragen. Neem daarom voor het doorlopen van dit stappenplan contact op met een SendCloud sales medewerker om de juiste gegevens te verkrijgen.

Stap 1: Activeer een SendCloud Flex of Plus abonnement:

SendCloud biedt 2 abonnementen waarmee je je eigen transportcontract kunt gebruiken: SendCloud Flex en SendCloud Plus.

SendCloud Flex bestaat uit de reguliere SendCloud-services, maar met de mogelijkheid om je eigen contract te gebruiken.

SendCloud Plus tilt je verzendefficiëntie naar een hoger niveau: naast het gebruik van je eigen transportcontract, kun je slimme verzendregels, picklijsten, ondersteuning voor barcodescanners en andere functies instellen.
Voor meer informatie over SendCloud Plus klik hier.

Stap 2: Koppel je DHL contract

Zodra je een SendCloud abonnement hebt geactiveerd is het mogelijk om het contract te koppelen.
Ga hiervoor naar je SendCloud panel: Instellingen > Vervoerders & Prijzen > Mijn contracten > Contract toevoegen.

Vervolgens kom je in een lijst met vervoerders waarin je DHL (Benelux) kan selecteren.
Om dit contract toe te voegen heb je de volgende gegevens nodig:

• Klant ID
  • FTP gebruikersnaam

Jouw klant ID en FTP gebruikersnaam dient door SendCloud opgevraagd te worden bij DHL. Schakel voor het activeren van je eigen DHL contract dus de hulp in van een SendCloud sales medewerker.

Mocht je zelf over deze gegevens beschikken dan kun je onderstaande stappen doorlopen om het proces te voltooien.

Bij "Geautoriseerd" kies je in het drop down menu de optie SFTP.

Wanneer je deze optie hebt gekozen, verschijnt het veld "Private Key". Om deze sleutel te generen ga naar de volgende pagina.
Kopieer hier de hele code binnen het veld "Private Key":

Plak de gehele code binnen het Private Key veld in je SendCloud account. Wanneer alle velden zijn ingevuld klik je op "Opslaan".

Wanneer het SendCloud abonnement en je eigen DHL contract geactiveerd zijn binnen je SendCloud omgeving, kan je er direct mee aan de slag!