Er worden dagelijks ontzettend veel pakketten verzonden door webshops door heel Europa. Het kan natuurlijk voorkomen dat er iets mis gaat met één van je zendingen. 

Hieronder vind je een uitleg hoe je een onderzoek/navraag start als jouw pakket bijvoorbeeld is vertraagd of niet te traceren is. 

Stap 1: 

Als je een vraag hebt of een onderzoek wilt starten voor een zending kun je dit direct via jouw SendCloud panel doen. Je doet dit door in je SendCloud account een ticket in te dienen. Wij zijn jouw tussenpersoon voor de vervoerders waarmee wij samenwerken. 

Stap 2:

Ga naar het "Verzonden" overzicht in jou SendCloud panel: 

Klik vervolgens op de zending waar je een navraag voor wilt starten: 

Rechtsonder klik je op "vraag hulp" > vragen over een zending.

Let op!
Het is pas mogelijk om een onderzoek te starten als je zending ouder is dan 24 uur. Dit, omdat veel zendingen na 24 uur pas een andere status krijgen vanuit de vervoerder. 

Stap 3:

Je kunt nadat je op 'vind mijn zending' hebt gedrukt het probleem omschrijven met een aantal onderwerpen die wij al voor je aangegeven hebben:

  • Niet geleverd
  • Vertraagd
  • Niet traceerbaar
  • Afgeleverd maar niet ontvangen
  • Vraag retour aan (Let op, de kans bestaat dat de zending alsnog word aangeboden. Neem contact op met de ontvanger zodat deze geweigerd kan worden.) 
  • Vraag wijziging van zending aan (Niet mogelijk met alle verzendmethodes, en de kans bestaat dat de wijziging niet op tijd verwerkt kan worden.)
  • Ander probleem met een verzending

Stap 4:

Geef na het kiezen van één van deze situaties een omschrijving van het uiterlijk van het pakket en geef ons ook door wat de inhoud is van de zending. Hiermee kan de vervoerder het onderzoek naar jouw pakket starten.

Wanneer je dit hebt gedaan druk je op 'verzenden', hiermee wordt er een ticket in ons systeem voor de support afdeling aangemaakt. Deze zullen ervoor zorgen dat het onderzoek kan worden gestart bij de vervoerder. 

De navraag is ingediend, wat nu?

Het onderzoek is gestart bij het betreffende depot. De vervoerder streeft ernaar om binnen 5 werkdagen een uitsluitsel of een update te geven over de zending, helaas lukt dit niet altijd. Gelukkig krijgen we vaak al binnen 24 uur de eerste update, afhankelijk van het type onderzoek. Voor zendingen in het buitenland hebben de vervoerders vaak meer tijd nodig.
Vanuit SendCloud zullen wij natuurlijk ons uiterste best doen, om je zo snel mogelijk te voorzien van een antwoord.

Tussentijds wordt je door ons op de hoogte gehouden wanneer er ontwikkelingen zijn in het onderzoek van de vervoerder. Dit gebeurd door middel van het ticket dat is ingediend. Het e-mail adres dat als primair staat ingesteld in jouw account zal als reply adres gebruikt worden. 

Heb je een bijvoorbeeld een technische vraag, een vraag over je factuur, een suggestie of een andere vraag? Klik dan hier. Je wordt direct doorgestuurd naar het contactformulier. 

 

Did this answer your question?