Met DHL Europlus Pallet pikt DHL al je palletzendingen bij je op, gratis! Blijft de zending binnen de Benelux? Dan brengen ze de pallets ook weer bij je terug.

Verzendspecificaties palletzendingen

De maximale afmeting van een pallet is 120x100x200 cm (LxBxH). Qua gewicht geldt binnen Nederland een maximum van 1.000 kg. In Europa geldt daarvoor 450 kg.      

DHL kent binnen dit netwerk 2 verschillende verzendvoorwaarden, namelijk voor de Benelux en Internationaal/EU. In dit overzicht vind je de verzendvoorwaarden:

Per afhaling kunnen er maximaal 5 pallets worden meegegeven. Heb je meer als 5 pallets? Dan komen er kosten bij voor de afhaling. Deze kosten bedragen € 75 per pallet bovenop de labelprijs. Let op, deze prijs is vanaf pallet nummer 6. 

Om deze afhaling te regelen neem dan tijdig contact met ons op zodat we dit kunnen inplannen met DHL. 

Let op: bij afwijkingen op de hierboven genoemde specificaties worden toeslagen in rekening gebracht. 

Hoe boek je een afhaling in? 

Wanneer je geen vaste afhaling hebt geregeld met DHL en je hebt een palletzending klaar staan, dan kun je hiervoor een incidentele afhaling aanvragen. Zorg ervoor dat je dit 24 uur van tevoren doet. 

Dit doe je door een ticket aan te maken in je SendCloud panel bij ondersteuning > Type support > Andere vragen. Vermeld in het onderwerp dat het om een pallet afhaling gaat. We hebben daarbij de volgende gegevens nodig:

  • Gewicht pallet
  • Aantal pallets
  • Afhaaladres
  • Afhaaldatum
  • Evt. contactpersoon + telefoonnummer 

We kunnen de afhaler inboeken op werkdagen zonder tijdsvak. De chauffeur kan tussen 10:00 en 18:00 uur het pallet op komen halen op het aangegeven adres.

Klik voor meer informatie over de verschillende verzendmogelijkheden met DHL, voor zowel Nederland als België, op één van de volgende buttons:  

Did this answer your question?