Via SendCloud is het enkel mogelijk om met GLS te verzenden als je een eigen contract bij deze vervoerder hebt afgesloten.
Neem contact op met GLS om een contract af te sluiten. Indien je al een contract hebt, volg de volgende stappen:

Stap 1: Activeer een SendCloud Flex of Plus abonnement:

SendCloud biedt 2 abonnementen waarmee je je eigen transportcontract kunt gebruiken: SendCloud Flex en SendCloud Plus.

SendCloud Flex bestaat uit de reguliere SendCloud-services, maar met de mogelijkheid om je eigen contract te gebruiken.

SendCloud Plus tilt je verzendefficiëntie naar een hoger niveau: naast het gebruik van je eigen transportcontract, kun je slimme verzendregels, picklijsten, ondersteuning voor barcodescanners en andere functies instellen.
Voor meer informatie over SendCloud plus klik hier.

Stap 2: Koppel je GLS contract

Zodra je een SendCloud abonnement hebt geactiveerd is het mogelijk om het contract te koppelen.
Ga hiervoor in je SendCloud panel naar instellingen> Vervoerders & Prijzen > Mijn contracten> Contract toevoegen.

Vervolgens kom je in een lijst met vervoerders, waarin je GLS kan selecteren.
Om dit contract toe te voegen heb je de volgende gegevens nodig van GLS:

• Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Klantnummer
  • Contact ID

Wanneer het SendCloud abonnement en je eigen contract geactiveerd zijn in je account, kun je starten met verzenden!