Via jouw persoonlijk retourportaal van SendCloud, handel jij automatisch je retouren af en genereren klanten in enkele stappen eenvoudig hun retourlabel. Het is nu mogelijk, om vanuit België ook Europese klanten eenvoudig te laten retourneren vanuit verschillende landen met DPD. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

Vanuit welke landen in Europa kunnen mijn klanten retourneren?
De volgende landen zijn beschikbaar voor Europese retouren met DPD:

• Duitsland
  • Nederland
  • Luxemburg
  • Groot-Brittanië
  • Frankrijk / Monaco
  • Zwitserland / Liechtenstein
  • Denemarken
  • Estland
  • Letland
  • Litouwen
  • Zweden
  • Finland
  • Spanje
  • Portugal

Zo stel je jouw Europese retourportaal in

Stap 1

Ga in je SendCloud menu naar instellingen > retouren. Hier vind je gelijk al je instellingen voor je persoonlijke retourportaal.

• Bij 'domein' kun je de naam van je webshop invullen. Op basis hiervan maken wij een persoonlijke retourlink die je met je klanten kan delen wanneer ze een retour willen aanmelden.
  • Bij 'merk' selecteer je een van je merken. Het design van je portaal wordt gebaseerd op het merk dat je hebt geselecteerd.

Tip: voeg de retourlink toe op je site of verwerk deze in je laatste Track & Trace email.

Stap 2 Activeer DPD als vervoerder

Maak je nog geen gebruik van DPD als vervoerder? Dan dien je deze te activeren via instellingen > vervoerders & prijzen

Stap 3

Ga naar retouren > procedure, via het tabje bovenin. Hier vind je de instellingen voor je retourprocedure. Voeg daar DPD toe aan de beschikbare vervoerders voor Europese retouren.

Stap 4

Het enige dat je nu nog hoeft en kunt doen is het portaal in eigen huisstijl opzetten.

Ga in je instellingen naar merken. Klik op het logo van je webshop of klik rechtsboven op merk toevoegen.

Stap 5

Aan de rechterkant zie je portaal ontwerp staan. Hier kan je een omslag foto toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld een (veelgebruikte) foto van je webshop toevoegen.

Nu ben je good to go en kunnen je klanten via jouw gegenereerde retourlink hun retouren aanmelden. Dat werkt hetzelfde als binnenlandse retouren. Wil je precies weten hoe dat in zijn gang gaat? Volg dan de stappen in onderstaand artikel.