Verzend nu nog slimmer door gebruik te maken van shipping rules. Je kunt eenvoudig regels instellen die er voor zorgen dat de beste verzendmethode worden gekozen voor alle producten die je verkoopt. Het maken van fouten bij het kiezen van de juiste verzendmethode is verleden tijd! De smart shipping rules zijn onderdeel van SendCloud Plus en helpt je nog sneller en slimmer verzenden. Deze quick guide laat je zien hoe je smart shipping rules instelt. 

Stap 1: 

Wanneer je bent ingelogd bij SendCloud doe je het volgende. Ga naar 'instellingen' > 'verzenden'. 

Stap 2: 

Wanneer je in je 'verzend' instellingen bent, heb je de mogelijkheid om verschillende 'shipping rules' aan te maken. Deze rules zorgen ervoor dat de juiste verzendmethode automatisch wordt gedetecteerd bij het verwerken van je orders. Klik op 'nieuwe aanmaken' om zo veel verzendregels in te stellen als je wilt. 

Voorbeelden smart shipping rules:

Om je een idee te geven wat shipping rules kunnen doen voor je shop hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

  • Koppel je check-out met een SendCloud verzendoptie: Wanneer shop check-out verzendmethode is brievenbuspakje EN land is Nederland > Verzend met PostNL Mailbox Parcel Extra 0-2kg.
  • Wanneer je product verstuurd van hoge waarde: Wanneer item naam bevat Macbook > verzeker zending met €1000,-.
  • Wanneer je een extra groot pakket verstuurd: Wanneer item naam bevat tapijt > EN bestemming is Nederland > Verzend met DHL Europlus.
  • Verzenden naar het buitenland: Wanneer bestemming is Verenigd Koninkrijk EN gewicht is minder dan of gelijk aan 5KG > Verzend met UPS standard 3-6KG.
  • Automatisch het juiste merk gebruiken: Als order naam contains schoen > gebruik afzendadres Shoestore.

Je kunt een onbeperkt aantal verzendregels instellen.

Meerdere merken in je verzendomgeving?
Dan kun je deze merken aan je afzendadres koppelen, om deze automatisch te gebruiken in je verzendomgeving. Hoe stel je het in? Zorg ervoor dat je bij je afzendadressen een label toevoegt met de naam van het merk dat bij je afzendadres hoort. Gebruik je meerdere merken met hetzelfde afzendadres? Dan kun je ze via het label van elkaar onderscheiden. 

Houd er rekening mee dat de rules voor 'check-out verzendmethodes' niet wordt ondersteund voor onze Amazon, bol.com, API en CCVshop integratie. Voor al onze andere integraties is het wel mogelijk om een 'rule' op te stellen om je check-out verzendoptie te koppelen met SendCloud verzendopties.

Stap 3: 

Wanneer je de shipping rules hebt opgeslagen kun je er direct van profiteren. Je kunt nu je orders veel sneller verwerken zonder fouten te maken. Wanneer je een order verwerkt wordt meteen de juiste verzendmethode gebruikt. Je kunt dit zien in je Pack & Go overzicht. 

Klik op orders verwerken en ga naar je volgende order.

De shipping rules zijn je beste vrienden, zelfs als je een slechte dag hebt..💪🏼🎉. 

Did this answer your question?