Pack & Go geeft je de mogelijkheid om orders één voor één te verwerken. Dit zorgt ervoor dat je orders foutloos en nog sneller je magazijn en/of winkel verlaten. Er worden automatisch (digitale) pakbonnen gegenereerd met de bijbehorende verzendlabels. Deze quick guide laat je zien hoe je orders kunt verwerken die in de wachtrij staan.

Stap 1:

Via Pack & Go kun je orders verwerken met of zonder barcodescanner. Om orders te verwerken zonder scanner moet je het volgende instellen, ga naar 'instellingen' > Pack & Go. Vervolgens selecteer je 'automatische modus'.

Via de 'Pack & Go instellingen' kun zelf aangeven welke order statussen weer moeten worden gegeven in jouw account. Bijvoorbeeld, geef alleen orders weer met de status 'betaald'.

Stap 2:

Wil je nog meer tijd besparen tijdens het printen en verwerken van je orders, dan raden wij je aan om onze SendCloud App te installeren op je computer. Maak je geen zorgen, dit heb je binnen enkele seconden gedaan. Klik in je account op de button Pack & Go. Deze vind je rechtsbovenin, hier kun je de SendCloud App downloaden. Zodra je de App hebt gedownload moet je er altijd voor zorgen dat deze op de achtergrond van je computer draait.

Stap 3:

Klik nogmaals op de 'Pack & Go button', al je inkomende orders inclusief verzendopties en details worden één voor één weergegeven. In de rechter zijbalk van je order kun je eenvoudig je afzendadres, verzendmethode en gewicht wijzigen. Het is ook mogelijk om de afmetingen van je pakketten in te stellen, zo filter je op de juiste verzendmethode.

Stap 4:

Door op 'verwerken' te klikken wordt er een verzendlabel (en als je wilt) een pakbon geprint. Hierna staat de volgende order meteen klaar op je scherm. Je kunt nu starten met het inpakken van je zending! Mocht het nodig zijn, dan kun je altijd een order overslaan door op 'volgende order' te klikken.

Stap 5:

Wist je dat het ook mogelijk is om Smart Shipping Rules op te stellen? Wanneer je (verschillende) shipping rules instelt, hoef je nooit meer handmatig een verzendmethode te kiezen. De rules zorgen ervoor dat de gewenste verzendmethode automatisch voor al je orders wordt gekozen. Dit voorkomt foutieve zendingen en bespaard je ook nog eens tijd.