Je hebt geen development skills nodig om je WooCommerce webshop met SendCloud te verbinden. 5 minuten van je tijd is genoeg, volg hiervoor onderstaande stappen! Met nog eens 5 minuten zet je ook Servicepunt levering op, wat je conversie tot wel 30% kan verhogen.

Verbind je webshop

1. Log als eerste in op je WooCommerce (Wordpress) back-end. Klik op de tab "Plugins", gevolgd door "Nieuwe plugin", Zoek op "SendCloud" in het zoekvenster en installeer en activeer de SendCloud plug-in. Wanneer de knop "Actief" weergeeft is de plug-in correct geïnstalleerd en geactiveerd.

2. Klik op de tab "WooCommerce", gevolgd door "Instellingen". In het volgende scherm zul je een nieuwe "SendCloud" tab zien rechtsboven. Klik op de tab en klik daarna op "Connect with SendCloud".

Perfect, je WooCommerce shop is nu verbonden met SendCloud!

Stel je verzendmethode(s) in

Om SendCloud correct te kunnen gebruiken is het van belang om verzendmethodes ingesteld te hebben (of eventueel aan te maken) in WooCommerce.

Om je verzendmethodes te zien ga je wederom naar "WooCommerce", gevolgd door "Instellingen". In het volgende scherm klik je op "Verzendmethoden".

Hier is het zaak om de voor jou relevante verzendzones en de daarbij horende verzendopties te controleren en eventueel toe te voegen.

Let op: de Verzendzones en Verzendmethoden bepalen de mogelijkheden en prijzen in je shop en staan los van de prijzen/mogelijkheden in de SendCloud omgeving.

Wanneer je een nieuwe verzendmethode instelt voor een verzendzone, dan heb je de keuze uit drie opties:

• Vast tarief: breng je klanten een vast bedrag in rekening voor de verzending
  • Gratis verzending: er worden geen verzendkosten in rekening gebracht bij je klanten
  • Afhaling: afhaling op een service point

Wanneer je voor een vast tarief kiest, heb je een aantal mogelijkheden om de juiste prijs aan je klant door te rekenen.

• Stel een vast tarief in dat standaard wordt gerekend voor de relevante verzendzone.
  • Reken een verzendtarief door aan je klant dat afhankelijk is van het gewicht van de bestelling. Hoewel dit niet in WooCommerce zelf kan zijn er WooCommerce plug-ins die dit wel mogelijk maken ("Table rate", "Flexible shipping" of "Heavy products"). Je kunt deze op dezelfde manier installeren als de SendCloud plug-in (zie boven).
  • Reken een verzendtarief op basis van een Verzendklasse die je aan je produkten toewijst. Op deze manier kun je produkten onderverdelen in licht/zwaar of waardevol/goedkoop en op basis hiervan variabele kosten in rekening brengen. Hiervoor dien je wel verzendklassen aan te maken (via "WooCommerce" > "Instellingen" > "Verzendmethoden" > "Verzendklassen" en de relevante produkten een verzendklasse toe te wijzen.

Stel Servicepunt levering in op je shop

Servicepunt levering houdt in dat klanten hun bestelling op kunnen halen bij een Servicepunt. Deze optie is door de flexibiliteit zeer populair bij klanten en kan je conversie tot wel 30% verhogen. Verder worden deze zendingen vaker succesvol geleverd en kun je dus je klant-ervaring verbeteren en toeslagen voor mislukte leveringen voorkomen.

Via SendCloud maak je deze optie simpel en binnen 5 minuten beschikbaar in je webshop. Het aanbieden van Servicepunt leveringen is optioneel maar raden wij aan gezien de positieve effecten.

1. Ga vanuit je SendCloud account naar de tab "Instellingen", gevolgd door "Gekoppelde shops" en klik op het potlood icoon rechtsonder de relevante shop.

2. Vink het vakje "Servicepunten" aan, selecteer de vervoerders waarvoor je Servicepunt levering aan wilt bieden en klik op "Opslaan". Hoe meer vervoerders geselecteerd, hoe meer afhaalpunten er beschikbaar zijn voor je klanten.

3. Nu dien je de nieuwe verzendmethode toe te voegen in je WooCommerce shop. Ga naar je WooCommerce back-end en klik op "WooCommerce", "Instellingen", "Verzendmethoden". Klik hier op "Bewerken" bij de juiste verzendmethode en in het volgende scherm op "Verzendmethode toevoegen".

4. Een nieuwe verzendmethode is toegevoegd aan de lijst: "Service Point Delivery". Voeg deze methode toe.

In het volgende scherm stel je de naam van de verzendmethode in (deze is zichtbaar voor je klanten) en de verzendkosten die je je klanten in rekening wilt brengen.
You can then enter the desired method title and the associated price.

Zodra je de methode hebt ingesteld zal deze ook zichtbaar zijn in je check-out. Probeer het maar eens uit!

Gefeliciteerd, je hebt je shop succesvol geintegreerd en de servicepunten ingesteld! Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met ons op: https://panel.sendcloud.sc/#/contact

Veel zendingen toegewenst!