Door de Shoptrader integratie kun je eenvoudig een connectie maken met SendCloud. Het eerste wat je moet doen is inloggen bij Shoptrader.  Ga rechts bovenin naar Add-ons > Logistiek > Klik daar op SendCloud. Vervolgens vul je rechts onderin jouw naam in en klik je op ‘Activeer deze add-on’.

Ga naar 'Configuratie' bovenin de balk. En selecteer je 'Configuratie Add-ons'.

In het overzicht klik je op 'SendCloud'. Je komt in het volgende scherm, waar je de API keys kunt bewerken om de koppeling met SendCloud te maken.

Klik op 'wijzig' om deze te kopiëren.

Om de juiste keys te kopiëren, ga je naar SendCloud toe, zie hiervoor 'stap 2'.

Stap 2:

De juiste API keys kopieer je vanuit je panel in SendCloud.

De 'key' die je toevoegt vanuit SendCloud maak je op volgende wijze:
Ga in het linker menu terug naar 'instellingen' > 'gekoppelde shops' .

Wanneer je hierop hebt geklikt, zie je Sendcloud API staan. Kies hier voor 'koppelen'.

Je kunt de API integratie een naam geven (naar wens). Wanneer je opslaan kiest worden de API keys voor je gegenereerd.

Kopieer de API keys en plak ze in Shoptrader, zoals het in Stap 1 staat beschreven. De SendCloud App staat nu juist geconfigureerd binnen Shoptrader.

Stap 3:

Binnen Shoptrader kun je nu naar je 'order overzicht' om daarna de labels te generen voor SendCloud. Selecteer de orders aan de linkerkant. En kies de gewenste actie. In dit geval ‘Exporteren naar SendCloud’.

De orders zijn nu doorgezet naar SendCloud waarna je ze kunt gaan verwerken. Ga naar het panel van SendCloud en selecteer de orders aan de linkerkant (bij inkomende orders) waarna je kiest voor 'verzendlabel aanvragen'. Je orders zijn verwerkt en komen te staan onder 'klaar om te printen'. Nu kun je ze nogmaals selecteren en vervolgens verzendlabels printen.