Stap 1: 

Voor het koppelen van Shoppagina met SendCloud heb je een account nodig bij Shoppagina. Log in en ga naar 'Bekijk en bewerk mijn shop'.

Klik vervolgens naar 'Externe koppelingen' (aan de linkerkant).

In het volgende scherm kies je voor SendCloud onder het kopje 'Logistiek'. 

Kies daarna 'Ja' bij 'Koppeling ingeschakeld'. 

Je komt dan terecht op onderstaande scherm. Hier kan je de API keys vanuit SendCloud invoeren (zie stap 2 voor de API Keys).

Stap 2: 

Wanneer je inlogt bij SsendCloud, kun je in het linkermenu kiezen voor 'Instellingen' > 'Gekoppelde shops'.
Hier kun je op klikken om je API sleutels in te zien bij SendCloud API. Kies hier het potloodje om deze in te zien. 

Kopieer hier de API keys en vul ze in jouw Shoppagina in (zie laatste afbeelding van STAP 1). En klik vervolgens op 'Opslaan'. 

Stap 3: 

Log in op jouw Shoppagina omgeving en ga aan de linkerkant naar webshop > bestellingen. Je komt nu in een overzicht waar jouw orders staan op basis van de status (Betaald, Verzonden, Geannuleerd, Betaling gestart, Betaling in wacht en Betaling Geannuleerd). Als je orders wilt aanmelden bij de vervoerder en labels wilt genereren, zul je de orders eerst moeten selecteren in het juiste status menu. Zie voorbeeld hieronder in het tabblad ‘Betaald’.

Je komt daarna in een scherm waar je de status moet veranderen. Als de status op verzonden staat kun je pas een label genereren.

Hierna is de verzendmethode beschikbaar, maak een keus en klik dan op 'opslaan'.

Je komt dan terecht op onderstaande scherm. Je kan dan via het tabblad van SendCloud naar het gedeelte waar je de label genereert. Kies eerst welke printer je gebruikt. Een normale printer of een labelprinter. En druk vervolgens op 'verzendlabel afdrukken'.

Stap 4: 

Jouw webshop is nu gekoppeld met SendCloud. Ga naar je eigen verzendomgeving
Bij Verzenden > Inkomende orders kun je al jouw orders selecteren en vervolgens verzendlabels printen. De orders worden vanuit Shoppagina automatisch geïmporteerd. Handmatige zendingen via ons panel kun je via ‘Nieuwe verzending’ aanmaken.

Did this answer your question?