Het activeren van servicepunten voor je webshop.

Zorg ervoor dat je Shopify webshop al is gekoppeld aan je SendCloud account. Nadat dit afgerond is, ga je naar 'instellingen' en dan 'gekoppelde shops'. Zoals in de schermafbeelding hieronder weergegeven:

Klik hier op 'Servicepunten'. Wanneer je dit doet, zie je een lijst van beschikbare vervoerders. Kies de vervoerder(s) die je beschikbaar wil maken voor je klanten.

Stap 2:

Het opstellen van de verzendmethode in Shopify

Om eindgebruikers een servicepunt te laten kiezen in je Shopify check-out, dien je vooraf een nieuwe verzendmethode toe te voegen in je Shopify omgeving. Dit moet één van de volgende waardes bevatten:

• "servicepunt levering" of afhaalpunt for Dutch
  • "service point delivery" for English
  • "paketshop zustellung" for German
  • "livraison en point relais"  of "service point relais for French

Dit dien je in de setup van je Shopify back-office te doen. Ga eerst naar 'verzendmethodes' op de instellingen pagina. Dit wordt in de afbeelding hieronder weergegeven:

Voeg hierna een verzendmethode toe aan de zogeheten 'verzend zone' waarnaar je service punten kunt toe voegen met één van de bovengenoemde omschrijvingen.

Stap 3:

Wanneer jouw klant in de check-out van je shop beland krijgt hij of zij de optie om te kiezen tussen meerdere verzendmethodes die jij hebt opgesteld in je back-office van Shopify. Hier staat nu 'servicepunt levering' tussen als verzendmethode:

Vervolgens moet je klant eerst zijn bestelling afronden, door een betaling te doen. Hierna wordt pas de mogelijkheid geboden om een servicepunt op de kaart te selecteren. De punten die worden weergegeven, zijn service punten die vlakbij de eerder ingevulde postcode van de klant zijn.