Voordat je de servicepunten kunt toevoegen aan je Prestashop omgeving, zorg ervoor dat je Prestashop gekoppeld is aan SendCloud.

Ga hierna naar je Prestashop koppeling in SendCloud en open hiervoor de webshop instellingen.
Je kunt hiervoor servicepunten aanvinken:

De beschikbare vervoerders worden hier zichtbaar. Kies de vervoerders naar wens. Deze worden later zichtbaar in je check-out van Prestashop. Sla hierna de instellingen van je webshop integratie op in SendCloud.

Stap 2:

Om te zorgen dat dit zichtbaar wordt in je Prestashop check-out, zul je deze ook in de Prestashop omgeving beschikbaar moeten maken.

Je kunt dit doen door de zones in je 'Servicepunt levering' instellingen te activeren.

Ga naar Shipping > SendCloud > en kies voor Verander vervoerders instellingen in de Servicepunt instellingen:

Je zou nu in het volgende scherm terecht moeten komen in je Prestashop omgeving. Kies hier voor Shipping locaties en kosten  in het linker navigatie menu. Je kunt hier ook de levertijd invullen, (bijvoorbeeld 2 werkdagen voor reguliere levering).

Stap 3:

Je kunt nu kiezen om een regio in te vullen hiervoor. Hier worden ook de verzendkosten ingesteld:

Kies nadat je de prijs hebt opgeslagen voor: opslaan:

Stap 4:

Let op: In het linker navigatie menu van je Prestashop, kun je via Shipping > SendCloud  de vervoerder nog wijzigen in je Servicepunt levering.

Stap 5:

Servicepunten als onderdeel van je check-out proces.

Na het instellen van je servicepunten, wordt deze zichtbaar in je check-out voor je eindklanten.

One page check-out gebruikers
Servicepunten wroden ondersteund door de standaard one page check-out van Prestashop. Helaas, kunnen wij nog geen check-outs van derde partijen ondersteunen.