In deze handleiding leggen we uit hoe je servicepunten toevoegd in je LightSpeed omgeving.

Stap 1:

Zorg ervoor dat je LightSpeed omgeving juist gekoppeld is. Wanneer je dit al hebt gedaan, ga dan naar de instellingen van je LightSpeed importer in SendCloud. Het volgende scherm krijg je dan in beeld:

Vink 'Service point' aan. Wanneer je dit opent zul je zien dat er beschikbare vervoerders zichtbaar worden. Kies de vervoerder(s) die jij wilt gebruiken om jouw pakketten op de servicepunten te laten afleveren.

Stap 2:

In deze stap gaan we een verzendmethode toevoegen. Om gebruikers van jouw webwinkel een keuze te kunnen laten maken van een servicepunt in de check-out, moet er een verzendmethode worden toegevoegd die minstens één van deze zinnen bevat:

• "service point delivery" voor Engels
  • "servicepunt levering" voor Nederlands
  • "paketshop zustellung" voor Duits
  • "livraison en point relais" voor Frans

Het instellen hiervan doe je via de setup in je webshop omgeving backoffice. Ga eerst naar 'Verzendmethodes' op de instellingen pagina van LightSpeed:

Kies dan één van de namen zoals hierboven omschreven. Wanneer je dit hebt gedaan zul je het volgende scherm zien:

Stap 3:

Jouw klant krijgt nu meerdere verzendopties te zien in de checkout van je shop. In de backoffice van je LightSpeed omgeving kun je deze ook raadplegen of aanpassen door te kiezen voor 'Verzendmethodes':

Wanneer je klant kiest voor 'servicepunt levering' in de checkout krijgt hij of zij een button te zien om een servicepunt te selecteren. Dit biedt je klant de optie om zelf een servicepunt te selecteren bij hem of haar in de buurt. Er wordt dan namelijk een kaart getoond met locaties in de buurt van de klant. Dit is gebaseerd op de postcode die in eerdere stappen al is meegegeven.

Stap 4:

Je hebt nu servicepunten ingesteld in de checkout van je LightSpeed omgeving.

Wat nog belangrijk is om te weten. Vervoerders als BPost en PostNL hebben zelf speciale checkout modules die te integreren zijn als servicepunten in je LightSpeed omgeving. Deze alternatieve checkout modules registreren andere soort data. SendCloud ondersteund deze implementaties niet. Als je gebruik wilt maken van servicepunten, dien je gebruik te maken van de SendCloud servicepunten koppeling.