Wat zijn de service points?
Sommige vervoerders bieden servicepunten aan. Dit geeft je eindklant de mogelijkheid om een pakketje op te halen bij een servicepunt (bijvoorbeeld een Jumbo in de buurt).

Hoe werkt dit?
Dit artikel legt je uit hoe je je service points via de API toe kan voegen. Dit is van toepassing als e een 'custom' gebouwde webshop hebt.

Stap 1:

API sleutel genereren.

1. Log in op je sendCloud account en kies voor de 'instellingen' in het linker menu.
  2.  Kies voor 'gekoppelde shops' en kies 'koppel je shop' (Oranje button links bovenin)
  3. Kies hier voor SendCloud API en kies voor 'koppelen'.
  4. Vink hier 'service points' aan.
  5. Selecteer de vervoerder(s) waar je je klanten gebruik van wilt laten maken.
  6. Kies hierna voor 'opslaan'.

Stap 2:

Service points op zetten via je integratie
Om dit in te stellen heb je eerst een volledige koppeling nodig met je webshop. Dit doe je via een API verbinding.

Wanneer je API integratie helemaal is opgezet, kun je de volgende stappen doorlopen om je service points te activeren:

1. Zorg ervoor dat je service punten hebt aangevinkt in je integratie instellingen
  2. Kopieer de 'Embed Javascript' code.
  3. Plak de Javascript code in je check-out pagina
  4. Vanaf hier, kun je kijken naar het voorbeeld dat onze ontwikkel collega's hebben gemaakt.

Stap 3:

In een paar stappen zie je hoe je de integratie met de javascript code kunt terugkoppelen naar je back-end.

1. Je dient eerst de sendcloud.servicepoints.open aan te roepen en een config object. Een succesvolle 'callback' en een mislukte 'callback' vind je hier een voorbeeld van.
  2. Wanneer je je servicepunten in je bibliotheek hebt gezet met de juiste callback kun je de juiste informatie toevoegen aan het servicepunt ID.
  3. Wanneer een label is voorgemeld via je API verbinding, kijk dan na of alle correcte informatie wordt doorgestuurd naar het adresveld.