Met de Picqer - SendCloud koppeling kun je met 1 druk op de knop verzendlabels printen en je pakketten zo razendsnel verwerken.

Stap 1:

Zorg dat je ingelogd bent bij Picqer.

Pakketdienst SendCloud aanmaken

• Klik linksonder op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Pakketdiensten’.
  • Klik nu op ‘+ Nieuwe pakketdienst’.
  • Hier geef je zelf de naam voor deze koppeling en kies je de pakketdienst ‘SendCloud’.
  • Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

In het tweede scherm geef je de ‘SendCloud API key’ en het ‘SendCloud API secret’. Vervolgens klik je op ‘Opslaan’.

Stap 2:

Als je inlogt bij SendCloud kan je links onder in het menu het kopje Instellingen > 'gekoppelde shops' vinden. Daar kan je op klikken om verder te gaan naar je 'API keys'.

Kies hiervoor om de SendCloud API toe te voegen. Deze sleutels die je genereert tijdens het opslaan, gebruik je in je Picqer account om verbinding te maken.

Stap 3:

Je gaat nu weer verder in Picqer.  In het derde scherm van Picqer kan je de profielnaam ingeven, dit is de naam waaronder deze verzending in Picqer wordt aangegeven. Vervolgens kies je de ‘Shipping Method’, dit is een lijst met de vele verzendmogelijkheden waarop SendCloud kan versturen.

Na het koppelen van SendCloud, kan je in Picqer een zending aanmaken.Als je in een picklijst zit en je hebt de producten gepickt, wordt linksboven een vinkje geplaatst bij ‘Pick producten’. Dat is te zien op onderstaande afbeelding:

De volgende stap is het aanmaken van een zending. Dit kan je doen middels de knop ‘Zending maken’. Dit is de eerstvolgende knop in de workflow. Als je daarop klikt, krijg je onderstaand scherm te zien.

Hier kan je aangeven welk profiel je kiest om de zending mee te maken. Het gewicht is al ingevuld op basis van de productgegevens, anders kan je deze zelf aanpassen. Het is niet bij elke pakketdienst verplicht om het gewicht te vermelden, maar je moet het gewicht wel invullen om de zending af te ronden. Klik vervolgens op ‘Zending maken’.

Als voorbeeld is een zending aangemaakt via SendCloud. In onderstaand scherm is te zien dat de zending is aangemaakt voor de bestelling (picklijst). De Track & Trace code wordt in Picqer aan de picklijst toegevoegd en het verzendlabel is meteen in Picqer beschikbaar onder de knop ‘Etiket’.

In de picklijst heeft de knop ‘Zending maken’ een vinkje gekregen, omdat deze stap (ook) is afgerond. Je kunt per picklijst meerdere etiketten genereren.