Voordelen voor jouw webwinkel:

• Importeer je bestellingen en druk verzendlabels af;
  • Krijg toegang tot de SendCloud locatiekiezer: de meest complete locatiekiezer voor je klant;
  • Bekijk de status van je zendingen in je Magento & SendCloud omgeving;

Volg onderstaande stappen om de integratie uit te voeren

1. Ga naar Magento Marketplace

• Ga naar Magento Marketplace, of zoek op het woord SendCloud in zoekbalk;
  • Kies voor: Magento 2, en selecteer Your store version;
  • Klik op Add to Cart op de volgende pagina;
  • Klik op de winkelwagen, en vervolgens op Proceed to checkout;
  • Login met jouw Magento account, of registreer voor een (gratis) account, en volg de stappen;
  • Als je de order hebt geplaatst zal de volgende pagina verschijnen, waar je alvorens op Install drukt;
  • Je kan vervolgens een nieuwe Access Key genereren;

2. Ga naar je Magento back-end, en login met je gegevens

• Klik alvorens op Systeem > Web Setup Wizard > Extension manager;
  • Onder Extensions ready to Install druk je op Review and Install
  • Er verschijnt een lijst met extensies welke geïnstalleerd kunnen worden, waaronder de Sendcloud extensie. Druk op Install;
  • Kies voor Next bij stap 1 en 2 van de installatie, en op Install bij stap 3;
  • Als dit is gelukt krijg je de Success melding, zoals hieronder op de afbeelding;

3. Cache geheugen flushen, en uitloggen/inloggen

• Ga naar System > Cache management, en druk op Flush Magento Cache;
  • Wanneer je de melding Cache is Cleaned Successfully ziet, dien je uit te loggen; Uitloggen is nodig om alle machtigingen voor de gebruiker te vernieuwen, dus deze stap is erg belangrijk.
  • Log vervolgens opnieuw in;

4. Verbind de SendCloud plugin

• Nu je weer ingelogd bent ga je naar Stores > Configuration;
  • Je ziet onder tabblad Sales alvorens SendCloud staan. Schakel de module in, en druk vervolgens op Connect with SendCloud, waardoor je naar de SendCloud login pagina wordt doorgestuurd.

5. Meld je aan bij SendCloud of login wanneer je al een account hebt

Login of maak een nieuw account aan op www.sendcloud.nl. Na het inloggen is de koppeling gemaakt, en moet je winkelintegratie zichtbaar zijn.

Je webshop orders worden in de tussentijd ingeladen en zullen zichtbaar worden onder tabblad inkomende orders. Na het uitvoeren van de installatie kunnen alle orders van maximaal 1 maand oud opgehaald worden.

De installatie is geslaagd! 💪

Servicepunten toevoegen

Het gebruik van servicepunten is optioneel. Voordat je servicepunten kunt activeren, dien je de SendCloud installatie correct uitgevoerd. Met de locatiekiezer hebben je klanten de mogelijkheid om het dichtstbijzijnde servicepunt te selecteren, waar de zending afgeleverd kan worden.

1. Voeg Servicepunten toe in Magento 2

• Allereerst dien je in te loggen in je SendCloud account;
  • Ga naar Instellingen > Gekoppelde shops, hier verschijnt jou Magento integratie;
  • Druk op het potlood om de instellingen van de Magento integratie te bewerken;
  • Activeer de optie Servicepunten, en selecteer de vervoerder(s) naar keuze;

2. Configuratie in je Magento backend

• Ga in Magento eerst naar System > Sales;
  • Kies vervolgens voor Shipping Methods;
  • Klik op SendCloud Service Point;
  • Wijzig de optie Enabled en zet deze op Yes;
  • Configureer de instellingen verder naar behoren, en stel een prijs in;

3. Sla de wijzigingen op

4. Controleren

Nu de verzendmethode is geactiveerd in de checkout kunnen je klanten een locatie naar keuze in de buurt kunnen selecteren, door op Select Service Point te drukken. Men kan alvorens aangeven waar de bestelling afgeleverd moet worden. We raden altijd aan om zelf een testbestelling te plaatsen om zo te controleren of je de verzendmethode kan selecteren, zoals op onderstaande afbeelding te zien is;

Als je klant klikt op Select Service Point in je checkout, krijgt men een map te zien, zoals op onderstaande afbeelding te zien is. Hier selecteert de klant het dichtstbijzijnde servicepunt;

De servicepunt installatie is succesvol uitgevoerd!