Magento is een van de meest gebruikte open source e-commerce platforms wereldwijd. SendCloud heeft een plug & play plugin ontwikkeld voor de Magento V1 omgeving.

Voordelen voor jouw webwinkel:

• Importeer je bestellingen en druk verzendlabels af;
  • Krijg toegang tot de SendCloud locatiekiezer: de meest complete locatiekiezer voor je klant;
  • Bekijk de status van je zendingen in je Magento & SendCloud omgeving;

Download & Installatie

1. Ga naar Magento Marketplace

• Ga naar Magento Marketplace, of zoek op het woord SendCloud in zoekbalk;
  • Klik op Add to Cart op de volgende pagina;
  • Klik op de winkelwagen, en vervolgens op Ga naar checkout;
  • Login met jouw Magento account, of registreer voor een (gratis) account, en volg de stappen;
  • Als je de order hebt geplaatst zal de volgende pagina verschijnen. Klik hier op Install;
  • Op de afbeelding hieronder zie je de Access key, welke nodig is bij stap 2, maar druk eerst op Copy;

2. Ga naar je Magento back-end

• Klik op Systeem > Magento Connect > Magento Connect Manager;
  • Het is nodig om in te loggen met jouw Magento login gegevens;

3. Plak de Access Key en installeer de plugin

• Als het inloggen is gelukt kun je de Access Key plakken, welke je bij stap 1 hebt gekopieerd;
  • Druk op Install, en druk op Proceed om de installatie te bevestigen;
  • Als de installatie is uitgevoerd ga je naar je Magento back-end;

4. Cache geheugen flushen, en uitloggen/inloggen

• Ga in Magento naar Systeem > Cache management, en flush de Magento Cache;
  • Wanneer je de melding Cache is cleaned successfully ziet, dien je uit te loggen. Uitloggen is nodig om alle machtigingen voor de gebruiker te vernieuwen, dus deze stap is erg belangrijk;
  • Wanneer je bent uitgelogd, dien je weer opnieuw in te loggen;

5. Verbind de SendCloud plugin

• Nu je weer ingelogd bent ga je naar Systeem > Configuratie;
  • Links in de menubalk zie je SendCloud, klik hier op Auto Connect.
  • Klik vervolgens op Connect with SendCloud, waardoor je naar de SendCloud login pagina wordt doorgestuurd;

6. Meld je aan bij SendCloud of login wanneer je al een account hebt

Login of maak een nieuw account aan op www.sendcloud.nl. Na het inloggen moet jouw online winkelintegratie zichtbaar zijn in je inkomende orders.

De installatie is geslaagd! 💪

Servicepoint setup

Het gebruik van servicepunten is optioneel. Voordat je servicepunten voor jouw Magento V1 kunt activeren, dien je de SendCloud extensie correct geïnstalleerd te hebben. Met de locatiekiezer hebben je klanten de mogelijkheid om het dichtstbijzijnde servicepunt te selecteren, waar de zending afgeleverd kan worden.

1. Voeg Servicepunten toe in Magento V1

• Allereerst dien je in te loggen in je SendCloud account;
  • Ga naar Instellingen > Gekoppelde shops, hier verschijnt jou Magento integratie;
  • Druk op het potlood om de instellingen van de Magento integratie te bewerken;
  • Activeer de optie Servicepunten, en selecteer de vervoerder(s) naar keuze;

2. Configuratie in je Magento back-end

• In Magento ga je eerst naar Systeem > Configuratie;
  • Kies in het linkse menu voor Sales > Verzendmethodes;
  • Klik vervolgens op het tabblad Service Point Flat Rate
  • Wijzig de optie inschakelen, zet deze op Ja en pas de instellingen naar wens aan. Je moet hier bijvoorbeeld een prijs instellen.

3. Sla de wijzigingen op

4. De Servicepunten zijn nu geactiveerd!  💪

De verzendmethode is nu geactiveerd in de checkout van je webshop, wat betekent dat je klanten nu servicepunten kunnen selecteren, zodat de bestelling daar afgeleverd kan worden;

Indien je klant klikt op Select Service Point in je checkout, krijgt men nu een map te zien, zoals in onderstaande afbeelding te zien is. Hier selecteert je klant het dichtstbijzijnde servicepunt;