Om verbinding te maken tussen JouwWeb en SendCloud heb je bij beide systemen een account nodig.

Ga via de webshop-instellingen in de JouwWeb omgeving naar Verzending. Hier kun je onderin bij Eigen verzendlabels printen op Meer informatie klikken. Je komt op een nieuwe pagina terecht waar een stappenplan staat en een link om een gratis account bij SendCloud aan te maken.

Stap 2a

Nadat je op de link heb geklikt en een account het aangemaakt kun je via Gekoppelde shops je webshop gaan koppelen. Hier kies je de optie JouwWeb.

Stap 2b

Je vult vervolgens de naam van je webshop in en klikt op Opslaan. SendCloud maakt nu een Publieke- en Geheime sleutel aan.

De optie Webhook feedback en Servicepunten vink je niet aan.

Stap 3

Ga terug naar JouwWeb, plak de Publieke- en Geheime sleutel en klik op Opslaan, de koppeling met SendCloud is nu actief.

Stap 4

Om een verzendlabel te printen ga je via Webshop naar Bestellingen en selecteer je de bestelling. Klik onderin op Afdrukken en vervolgens Verzendlabel

Stap 5

In het venster dat verschijnt kun je de Print-optie en Verzendmethode selecteren. Let erop dat wanneer je op Verzendlabel printen klikt de verzendlabel wordt aangemaakt binnen SendCloud en er kosten in rekening gebracht kunnen worden.

Did this answer your question?