Wil je je pakketten eenmalig af laten halen door de vervoerder in plaats van dat je ze in gaat leveren bij een servicepunt? Dat is mogelijk! Je kan zo'n afhaling dan namelijk zelf in plannen via je SendCloud account. Hier zitten uiteraard wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Hieronder leggen wij je uit wat deze voorwaarden zijn en hoe je zo'n afhaling zelf in kan plannen!

Je kan de afhaling inplannen door onderstaande stappen te volgen. 

  • Zorg ervoor dat je eerst je labels aanmaakt in combinatie met de juiste verzendmethode, zodat de labelcheck (aantal zendingen) uitgevoerd kan worden bij het inplannen van de afhaling! 
  • In eerste instantie is het belangrijk dat je een pick-up adres toevoegt aan je account. Ga hiervoor naar 'Instellingen' -> 'Adressen' -> 'Pick-up adressen' -> 'Nieuwe toevoegen'. Vul hier vervolgens je eigen adresgegevens, of die van je klant in (Indien het bijvoorbeeld een retourzending betreft). Houd er rekening mee dat het afzendadres op je label overeen moet komen met het pick-up adres. 
  • Klik vervolgens links boven in je panel op 'Pick-ups'. 
  • Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 'Rapporten' en 'Inplannen'. Kies hier voor inplannen. 
  • Vervolgens klik je rechtsboven op 'Plan een pick-up'. 
  • Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende vervoerders, namelijk; UPS, DHL Express en DHL Parcel. 

UPS

Een eenmalige pick-up voor één pakket kan op dit moment alleen met UPS geregeld worden. Je betaalt € 3.25 voor de afhaling naast de reguliere pakketprijs indien je deze voor de volgende dag inplant. Wil je een afhaling voor de dag zelf inplannen? Dan worden de kosten achteraf berekend en worden deze doorberekend op je eerstvolgende factuur!

DHL Parcel

Wanneer je geen vaste afhaling hebt geregeld met DHL en je hebt een palletzending klaar staan, dan kun je hiervoor gratis een incidentele afhaling aanvragen. Zorg er wel voor dat je dit minimaal één dag van tevoren doet. 

Het is uiteraard ook mogelijk om een afhaling in te plannen voor losse zendingen. Een incidentele afhaling met DHL Parcel is mogelijk vanaf 5 pakketten per afhaling. 

Zorg ervoor dat je altijd het juiste aantal pakketten, pallets en het totale zendingsgewicht invult. 

Indien je meer dan 100 zendingen per maand verstuurt, hoef je hiervoor niet constant handmatig een afhaling aan te vragen. In dat geval kan er geregeld worden dat DHL dagelijks je pakketten af komt halen! Hiervoor kan je contact opnemen met onze Customer Service: contact@sendcloud.sc .

DHL Express

Met DHL Express heb je ook de mogelijkheid om een incidentele afhaling in te plannen, indien je gebruik maakt van een Nederland pick-up adres. Het is helaas nog niet mogelijk om een afhaling in te plannen voor DHL Express in België!

Het inplannen van een afhaling is mogelijk vanaf 5 pakketten per afhaling. 

Je kan deze afhalingen inplannen op de dag zelf. De afhaling moet dan wel voor 16:00u plaatsvinden, anderzijds zullen je zendingen niet op tijd geleverd worden.
Zorg er dus voor dat je deze op tijd inboekt!

Did this answer your question?