Met SendCloud heb je de mogelijkheid om een Track & Trace pagina aan te maken in de stijl van jouw webshop, zodat je je klanten op de hoogte kan houden van de status van zijn/haar pakket en tegelijkertijd ook meteen je eigen visitekaartje meegeeft! In dit artikel vind je een aantal tips om je Track & Trace pagina een extra boost te geven.

Vanaf nu heb je de mogelijkheid om je eigen Track & Trace pagina te personaliseren.
Van de inhoud tot aan je eigen logo en kleuren! Heb je meerdere webshops? Dan kun je per webshop de stijl aanpassen. Op deze manier word je niet meer doorgestuurd naar een tracking pagina van de betreffende vervoerder, maar naar de tracking pagina van jouw shop.

Wij zullen je in enkele stappen uitleggen wat de mogelijkheden zijn en hoe je dit kan instellen.

Stap 1: Track & Trace pagina inschakelen

Bestaande gebruikers:
Om gebruik te kunnen maken van onze nieuwe Track & Trace pagina moet je eenmalig switchen. Dit kun je doen door naar instellingen - track & trace te gaan in je SendCloud account. Vervolgens klik je op "Klantcommunicatie". Bovenin zie je banner, door op gratis gratis upgraden te klikken krijg je direct toegang.

Nieuwe gebruikers:
Wij hebben al een standaard Track & Trace pagina voor je ingesteld. Deze kun je bekijken via instellingen - Track & Trace pagina.

Stap 2: Maak je Track & Trace pagina persoonlijk door je eigen merk toe te voegen

Het begint allemaal bij het instellen van je merk. Via merkinstellingen in je SendCloud account kun je een merk toevoegen. Wij raden je aan om als eerste je logo toe te voegen. Deze wordt dan automatisch weergegeven op je tracking pagina zoals hieronder weergegeven.
Hierbij heb je ook de mogelijkheid een kleur te selecteren. Dit betreft de kleur die een hoofdrol gaat spelen op jouw tracking pagina.

Stap 3: Voeg je verzend URL toe

Vanuit je merkinstellingen kun je ook een verzend URL opstellen. Deze heb je nodig om je tracking pagina te publiceren. Door bij verzend URL je webshop naam in te vullen, kunnen wij een persoonlijke URL genereren. Deze wordt weergegeven wanneer je klant jouw tracking pagina (en retourportaal) bezoekt.

Stap 4: Maak een keuze uit de verschillende ontwerpen

Voor het uiterlijk van je Track & Trace pagina zijn 2 ontwerp opties beschikbaar.
Beide zijn in de kleurstijl van je geselecteerde merk. Het standaard ontwerp staat hierboven weergegeven. Afhankelijk van de geselecteerde vervoerder wordt het logo rechtsboven weergegeven. Ook het vervoerdersbusje is hier op aangepast.

Mocht je hier geen gebruik van willen maken, dan heb je ook nog de mogelijkheid om de illustratie inactief te zetten. Je kan dit doen door op de widget te klikken en de schakeling uit te zetten. Je pagina zal er dan als volgt uitzien:

Stap 5: Bekijk hoe jouw klanten hun zending kunnen traceren

Wil je weten hoe de pagina eruit ziet voor jouw klanten? Ook dat kan! Wanneer je linksboven in je menubalk op 'voorbeeld' klikt krijg je een preview te zien. Je klanten kunnen vervolgens de details van de zendingen bekijken door onder de verschillende statussen op 'meer informatie' te klikken.

Stap 6: Publiceer je pagina

Voordat je je pagina live gaat zetten kun je deze eerst bekijken via de "Voorbeeld" button. Ben je nog niet helemaal tevreden maar je wilt de wijzigingen opslaan kun je deze opslaan als draft.
Pas wanneer je helemaal tevreden bent over je trackingpagina kun je deze live zetten voor je klanten door op "publish" te klikken.

De volgende features zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die gebruik maken van het  SendCloud Plus abonnement.

Verander de Lay out en voeg extra opties toe aan je tracking pagina:

Je kunt zelf het design van je tracking pagina bepalen, hiervoor zijn verschillende opties mogelijk.

Standard: tijdlijn van het pakket + pakketinformatie.
Instagram post + Branding banner: naast de tracking informatie is het mogelijk om een Intagram post te delen en bijvoorbeeld een kortingscode toe te voegen.
Instagram post: naast de tracking informatie enkel een Instagram post.
Branding banner: naast de tracking informatie enkel een branding banner.

Voeg advertentie banners toe om herhaal aankopen te stimuleren:

Uiteraard wil je dat klanten terugkomen om een volgende bestelling te plaatsen
Het gebruik van de banner ad is het een effectieve manier voor brandbuilding en/of lanceren van nieuwe producten en/of diensten. De banner kan ook gebruikt worden voor het aanbieden van een korting voor volgende bestellingen.

Wat kun je hier instellen?:

• Achtergrondkleur/afbeelding
  • Banner ad link
  • Titel
  • Korte tekst onder de titel
  • Knop met tekst (in aparte kleur in te stellen)
  • Plaatsing tekst

Betrek je klanten bij je merk via onze Instagram widget:

Ben je actief op social media? Dan kun je met deze optie Instagram posts met updates over jouw webshop delen met jouw klanten. Ook deze optie is een effectieve manier voor brandbuilding en/of lanceren van nieuwe producten en/of diensten.
Het is enkel mogelijk om een post te plaatsen bestaande uit 1 afbeelding. Een post bestaande uit meerdere slides ondersteunen we nog niet.

Heb je hier nog vragen over neem gerust contact met ons op, via het contactformulier binnen jou SendCloud panel.