Ons doel is om jou als webshop zo efficiënt en snel mogelijk al je orders te laten verwerken. We hebben het daarom mogelijk gemaakt om je printer instellingen te configureren en op te slaan, ongeacht wat voor printer je gebruikt (labelprinter of A4). Je kunt verzendlabels in één klik printen zonder dat ze in een nieuw venster worden geopend. Het downloaden van verzendlabels is dus verleden tijd!

Print labels automatisch door standaard je printer in te stellen

Door je printer te koppelen aan SendCloud kun je er meteen van profiteren. Je verzendlabels komen namelijk met 1 klik je printer uitgerold, wat je de nodige tijd bespaart. Het enige wat je hier voor hoeft te doen is onze SendCloud App te installeren en je printinstellingen op te slaan. Hoe dit werkt leggen we stap voor stap even uit. The SendCloud App is alleen compatibel met de browsers Chrome en Firefox!

Stap 1:

Ga naar het tabblad 'Gecreëerde labels'  en klik op Printinstellingen. (je vindt de instellingen rechtsboven naast de print button) .

Stap 2:

Klik op ‘’download the app’’.

Stap 3:

Installeer de 'SendCloud App' door het download bestand te openen. Je wordt automatisch door het download proces begeleidt. Don’t worry, dit neemt maar één minuut van je tijd in beslag.

Zorg ervoor dat na het installeren, de app altijd actief is en op de achtergrond draait.

Belangrijk: De SendCloud App is een app die altijd op de achtergrond van je computer actief moet zijn. Gebruik je verschillende computers om labels te printen? Zorg er dan voor dat ook op deze apparaten de app geïnstalleerd is. De SendCloud App maakt het mogelijk om automatisch je printer te herkennen en deze te koppelen aan jouw SendCloud account. Geen zorgen, de app is veilig om te gebruiken! Doordat deze op de achtergrond actief is zal het geen extra energie van je computer vragen.

Stap 4:

Zodra je de app geïnstalleerd hebt en deze actief is op de achtergrond kan je je printer en het formaat van je labels selecteren. Wij raden je aan vervolgens op 'onthoud selectie' te klikken. Door dit éénmalig in te stellen zullen je labels telkens op dezelfde wijze uit je printer komen.

Later nog een keer je instellingen wijzigen? Je vind de print instellingen naast de print button.

Vanaf nu worden al je labels automatisch geprint wanneer je op de print button klikt.

Worden je labels niet correct geprint? Kijk dan even of de standaard printinstellingen op je computer correct ingesteld zijn.

Download Mac OS hier