Via de csv uploader is het mogelijk om in bulk meerdere zendingen in een keer aan te maken. Op deze manier kun je zonder een webshop te koppelen snel en efficiënt veel verzendlabels aanmaken voor jou pakketten.

Stap 1:

Om ervoor te zorgen dat je bestand direct kan worden herkent binnen je SendCloud panel, en alle velden juist worden ingevuld, is het belangrijk om je aan de volgende opmaak te houden.

Houd rekening met het volgende:

• De waardes moeten per cel opgesplitst zijn.
  • In het veld "land" gebruik hier altijd de landcode.
  • Sla het bestand op als CSV UTF-8 (gescheiden door komma's).
  • Je mag een bestand uploaden met maximaal 3.0 MB in grootte en tot 150 regels.

Stap 2:

Wanneer het CSV Bestand is gemaakt kan deze geupload worden binnen SendCloud om de labels aan te maken.
Hiervoor ga je richting "start met verzenden"  > Inkomende orders > Upload een nieuw bestand.

Het bestand kun je uploaden door deze te slepen in het 'drag & drop' scherm, of door hierop te klikken en deze te selecteren vanuit je pc.

Stap 3:

Wanneer het CSV bestand is geupload, kun je de pre-set gaan opmaken. Zorg ervoor dat de velden die je gemaakt hebt in je CSV bestand, overeenkomen met de velden in jou pre-set, bijvoorbeeld:

Als het huisnummer in hetzelfde veld staat als het veld van de straatnaam, kun je dit aangeven bij 'Huisnummer opgenomen in het adresveld'.

Stap 4:

Wanneer je CSV bestand is geupload komen deze direct bij inkomende orders. Dit ziet het er zo uit:

Hier krijg je een overzicht van alle zendingen te zien, en kun je een keuze maken welke verzendmethode je wilt gebruiken.
Let op! Als de zending 'rood' kleurt, betekent dat het adres niet volledig is, of fouten bevat. Dit kan nog aangepast worden.

De eerder opgestelde pre-set kun je later altijd gebruiken voor het (bulk)uploaden van je CSV bestanden.

Wil je de preset weer verwijderen en de orders uit dit overzicht halen? Dat kan bij jou instellingen. Hier ga je naar Gekoppelde shops, bij Geüploade data zie je een prullenbak tekentje, wanneer je hierop klikt is het bestand verwijderd.

Mocht je aan de hand hiervan nog vragen hebben, kun je altijd contact opnemen met onze support afdeling.