Het kan soms voorkomen dat je label niet helemaal juist uit de printer komt. Dit is uiteraard niet de bedoeling! We hebben hiervoor een eigen printerprogramma geïntroduceerd: SendCloud Print Client

Je vindt hier hoe je dit programma installeert.

Het kan voorkomen dat het label alsnog niet helemaal juist geprint wordt, waardoor deze niet scanbaar is door de vervoerder. Bijvoorbeeld dat deze gedraaid , verkleind of vergroot wordt geprint. Hier lees je voor twee veelvoorkomende labelprinters, de Zebra printers en de Dymo printers, welke instellingen je moet hanteren voor het afdrukken van je verzendlabels.

Eerst ga je naar de "voorkeursinstellingen" van je printer toe. Dit doe je als volgt:

1. Druk op de windows toets en gaat naar instellingen:

2. Vervolgens ga je naar "Apparaten":

3. Je gaat naar "Printers en scanners":

4. Je gaat naar je printer toe, klikt deze aan en drukt op "Beheren":

5. Bij het volgende scherm druk je links op "Voorkeursinstellingen voor afdrukken":

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor de Zebra printer vind je dan direct dit scherm, de instellingen zet je dan als volgt:

Na het aanpassen van deze instellingen druk je op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Voor de Dymo printer vind je dit scherm en zet je de instellingen als volgt:

1. In het eerste scherm druk je op "Geavanceerd..."

2. Vervolgens kies je bij papierformaat " 1733907 4 in x 6 in" (let op, deze staat vaak boven het standaardformaat). Vervolgens druk je op "OK" .

3. Als laatste stap klik je op "Toepassen" om de instellingen op te slaan:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met deze instellingen zouden je labels in principe altijd het juiste formaat moeten hebben en daardoor altijd scanbaar moeten zijn door de vervoerder. Mocht je echter alsnog problemen tegenkomen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice!