Welke (label)printer kan ik hiervoor gebruiken?

Je kunt gebruik maken van een normale (laser)printer, of een labelprinter. De labelprinter die wij adviseren is de Dymo 4XL. Op deze site kun je met de code "SendCloud-494107" ook nog 5% korting krijgen op je aankoop.

Er zijn voor de Dymo 4XL meerdere drivers te installeren. De printer driver zorgt ervoor dat je labels altijd tip top uitgedraaid worden. Check hier een uitleg hoe je je print instellingen voor je Dymo 4XL kunt aanpassen.

De drivers voor MAC en Windows vind je op deze pagina

Wat belangrijk is voordat je gaat printen met een labelprinter is dat de labels een formaat mogen hebben van A6. Dit komt neer op 105 mm x 148 mm:

Voor een reguliere laserprinter kun je gebruik maken van A4 stickervellen. Deze kun je onder andere op deze website vinden.

Papierformaat selecteren in SendCloud

Papierformaat Je kunt in SendCloud kiezen voor A4 of A6. Dit is dus op basis van de door de printer die je gaat gebruiken. Heb je een laserprinter: Kies dan A4. Heb je een labelprinter: Kies dan A6

Als je een A4 format gebruikt, heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen op welke posistie op het A4 vel je label uitgeprint moet worden:

Hoe ziet het eruit voordat ik ga printen? Je hebt een eerste label aangemaakt, deze kun je aanvinken in je 'klaar om te verzenden' overzicht.

Je ziet nu de volgende knoppen verschijnen annuleren en print:

Wanneer je op het pijltje langs print opent, krijg je dus de mogelijkheid om de positie van je label te veranderen. Doe je dit niet en druk je direct op print. Dan blijft dit standaard op A6 formaat staan.

Heb je op print gedrukt? Dan opent nu je label in een browser OF in een Acrobat