Het prettige is, is dat je zelf geen retouren meer aan hoeft te maken voor je klanten. Doordat je nu jouw eigen portaal hebt opgezet kunnen je klanten in 5 simpele stappen hun retourlabel genereren. Hoe je dat doet en meer lees je in dit artikel.

Ik heb mijn retourportaal ingesteld, wat moeten mijn klanten nu doen om te retourneren? 

Zorg ervoor dat je jouw persoonlijke link naar je retourportaal altijd deelt met je klanten. Dit kun je bijvoorbeeld eenvoudig doen door het mee te sturen in je Track & Trace mails. Via deze link kunnen jouw klanten hun product retour melden.

Stap 1:

 Ze kunnen kiezen voor 'Start een retourproces' op je zojuist aangemaakte portaal. 

De klant zoekt de zending op die hij of zij terug wilt sturen. Dit is aan de hand van zijn of haar postcode en het 'tracking nummer' (track & trace nummer) van de zending.

Stap 2: 

Als deze gegevens zijn ingevuld kom je in het volgende scherm. Hier ziet de klant zijn of haar e-mail adres staan wat eerder is ingevuld in de oorspronkelijke zending. In stap 2 geeft de klant de details retouren' ofwel de reden van retour aan. De klant kan, indien naar wens, een bericht toevoegen aan de retour als extra opmerking. 

Stap 3: 

Wanneer alles is ingevuld kiest de klant voor Volgende: Kies afleverpunt.
Aan de hand van de ingevulde postcode van de klant komt de dichtstbijzijnde inleverlocatie tevoorschijn. Wanneer de klant kiest voor KIES wordt de locatie opgeslagen.

Stap 4:

De klant is nu bijna klaar met het indienen van zijn of haar retour. Zij krijgen nu nog een overzicht te zien van de retourdetails.
Verzending details
: Dat is hetgeen wat zij opnieuw gaan inleveren.
Retour details: De reden van retour, het e-mail adres van de klant en een eventueel persoonlijk bericht.
Het retouradres: De locatie waar het pakket retour wordt gebracht. In deze stap heeft de klant nog de mogelijkheid om zaken in de retour te wijzigen.

Als alles akkoord is vinkt de klacht de checkbox onderaan in het scherm aan en kiest voor volgende: Print retourlabel.

Stap 5:

De klant kan nu het retourlabel downloaden, op het retour pakket plakken en uitprinten. De klant levert het pakket in bij het gekozen servicepunt die hij of zij gekozen heeft.

Vanaf nu is het mogelijk om de retourzendingen terug te vinden in je SendCloud omgeving. onder het kopje retouren.

Nu ook mogelijk om meerdere vervoerders te selecteren voor je retouren! 

Het is mogelijk om meerdere of maar 1 vervoerder te selecteren om je retouren terug naar je adres te sturen. Je kunt bijvoorbeeld een combinatie maken van DHL en PostNL. 

Je kunt dit activeren in je instellingen > retouren. Door in de procedure te klikken, heb je nu overzicht to meerdere vervoerder. Kies hierna voor opslaan als je deze geselecteerd hebt. 

De verzendkosten voor een retourzending
Je betaalt voor een retour net zoveel als een reguliere zending met PostNL, DHL, DPD of UPS voor Nederlandse klanten of voor Belgische klanten is het tarief hetzelfde als met BPost, deze retouren komen als een normale pakket zending terug op je factuur met de uitgaande zendingen. 

Did this answer your question?