In het vorige artikel hebben we je uitgelegd hoe je gemakkelijk een retourportaal kunt opzetten voor je klanten. Doordat je nu jouw eigen portaal hebt opgezet kunnen je klanten in 5 simpele stappen hun retourlabel genereren. We zullen je stapsgewijs uitleggen hoe je zo'n retourlabel aan kan maken!

Het aanmaken van retourlabels m.b.v. het retourportaal

Zorg ervoor dat je de persoonlijke link naar je retourportaal deelt met je klanten. Dit kun je bijvoorbeeld eenvoudig doen door deze mee te sturen in je Track & Trace mails. Via deze link kunnen jouw klanten hun product retour melden.

Stap 1:

Klik op de link en klik vervolgens op de button 'Start een retourproces'.  De klant kan hier de originele zending (het trackingnummer) en zijn/ haar postcode invullen om de zending op te zoeken.

Stap 2:

In het volgende scherm ziet de klant zijn/haar gegevens staan die eerder zijn ingevuld bij de oorspronkelijke zending. Bij stap 2 geeft de klant de reden van het retour op. De klant kan, indien gewenst, een notitie toevoegen als extra opmerking.

Stap 3:

Wanneer alles is ingevuld klikt de klant op 'Volgende: Kies afleverpunt'.
Aan de hand van de ingevulde postcode van de klant komt de dichtstbijzijnde inleverlocatie tevoorschijn. Wanneer de klant deze selecteert wordt de locatie opgeslagen.

Stap 4:

De klant is nu bijna klaar met het indienen van zijn/haar retour. Er wordt nog een overzicht weergegeven van de retourzending. Deze gegevens kunnen door de klant geverifieerd worden en als alles akkoord is vinkt de klant de checkbox onderaan in het scherm aan en kiest voor 'Volgende: Print retourlabel'.

Stap 5.

Het label kan nu gedownload en geprint worden. De klant levert het pakket in bij het gekozen servicepunt en vanaf dat moment is het mogelijk om de retourzendingen terug te vinden in je SendCloud omgeving onder het kopje 'Retouren'!

Retourkosten

De tarieven voor de betreffende retourzendingen kun je terug vinden in de prijslijst.
Ga hiervoor naar 'Instellingen' en klik dan op 'Vervoerders & Prijzen'. Bovenin vind je een klein menu; klik hier op 'Prijslijst'.

Hier vind je alle geactiveerde vervoerders terug, maar je kan hier ook de tarieven van 'inkomende zendingen' inzien wanneer je het retourportaal geactiveerd hebt.

Wil je nog kijken naar de instellingen die betrekking hebben op je persoonlijke portaal? Lees dan dit artikel nog eens door!