Het is een van de grootste pijnpunten waar online webwinkeliers mee te maken krijgen; het kiezen van een logistieke partner. Hoe ga je hier mee om als ondernemer en waar begin je? Graag helpen wij je een handje met betrekking tot het optimaliseren van je verzendproces!

Voorheen hebben onze founders; Bas, Sabi en Rob, zelf een webshop gerund. Zij hebben destijds ondervonden hoe tijdrovend het logistieke proces is voor een online shop. Naar aanleiding van hun eigen ervaringen is SendCloud ontstaan.

Wat is SendCloud? 

SendCloud is een alles-in-één software voor het verwerken & verzenden van je orders. We horen je denken; wat houd dat dan precies in, zo'n online verzendtool? Daar willen we je graag meer over vertellen. Met SendCloud heb je de mogelijkheid om je gehele verzendproces te organiseren, van het printen van labels en het uitsturen van Track & Trace notificaties tot aan het regelen van retourzendingen! 

Start met SendCloud

Je start in slechts enkele stappen met SendCloud. Heb je nog geen account aangemaakt? Maak dan gratis een SendCloud account aan via onze website. Klik vervolgens op 'Create your account'.

Stap 1. Kies jouw vervoerders 🚚

Nu kunnen we beginnen met het instellen van de basis functies in je account. Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken uit de vele verzendmogelijkheden. Standaard hebben wij al een aantal verzendopties voor je geactiveerd. Wil je meer flexibele leveropties aanbieden in je checkout? Klik dan hier voor meer informatie omtrent het aanbieden van de verschillende verzendopties, zoals afhaalpuntlevering. 

Stap 2. Koppel je shop ↔️

De meeste tijd bespaar je, door direct je orders in te laden. Dit gaat direct in werking, zodra je jouw shop koppelt aan je SendCloud account. Heb je meerdere shops of verkoop je via marktplaatsen? Dan kun je deze allemaal aan hetzelfde account koppelen. Met behulp van onze 25+ plugins heb jij je shop binnen een aantal klikken gekoppeld (of wanneer je een custom-made integratie hebt, dan is onze API de oplossing)! 

Stap 3. Verwerk je orders 📦

Wanneer je shop is gekoppeld en je vervoerders geselecteerd zijn, kan je je orders gaan verwerken! Een aantal handige tips & tricks voor het optimaliseren van dit proces vind je in dit artikel.

Stap 4. Track & Trace pagina en notificaties 📧

Wanneer je een zending naar je klant hebt opgestuurd, wil je hem/haar uiteraard graag op de hoogte houden van de status van deze zendingen. Bij ons is het mogelijk om een eigen Track & Trace pagina te personaliseren en notificaties uit te sturen naar je klanten. De "saaie" Track & Trace updates zijn vanaf nu verleden tijd. 

Stap 5. Verwerk je retourzendingen 📥

Retouren, helaas ontkom je er niet aan wanneer je een webshop runt. Een retourzending wordt vaak als tijdrovend en vervelend proces gezien. Maar wist je ook al dat dit proces ook zijn voordelen heeft? Met een goed doordracht retourbeleid kan je namelijk eenvoudig conversies en klanttevredenheid stimuleren. Met behulp van de automatische retouropties van SendCloud verwerken zowel jij als je klant retouren gemakkelijk, snel en foutloos!

Stap 6. Pick-ups of inleveren bij servicepunten

Wil je je pakketten eenmalig of op vaste dagen af laten halen door de vervoerder? Dit is mogelijk! Per vervoerder zitten hier wat voorwaarden en richtlijnen aan verbonden welke je hier terugvindt. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om zendingen zelf in te leveren bij de servicepunten van onze aangesloten vervoerders.

Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen of wil je wat extra hulp bij het installeren van je account? Benader dan gerust onze Customer Service via contact@sendcloud.sc.

Happy shipping namens onze founders Bas, Sabi en Rob! 🚀

Did this answer your question?