Retouren, helaas ontkom je er niet aan wanneer je een webshop runt. Een retourzending wordt vaak als een tijdrovend en vervelend proces gezien. Maar wist je ook al dat dit proces ook zijn voordelen heeft? Met een goed doordracht retourbeleid kan je namelijk eenvoudig conversies en klanttevredenheid stimuleren. Met behulp van de automatische retouropties van SendCloud verwerken zowel jij als je klant retouren gemakkelijk, snel en foutloos!

Retourzendingen verwerken via SendCloud

Met behulp van ons retourportaal hopen wij dat we jouw verzendproces nog makkelijker kunnen maken. Onderstaand vind je een aantal voordelen omtrent het retourportaal! 

  • Duidelijk overzicht: In het retouroverzicht zie je alle producten die zijn geretourneerd. Je kunt zelfs eenvoudig de status van deze pakketten volgen. Zo weet je precies wanneer je retourzending aankomt.
  • Retourlabels eenvoudig printen: Je hoeft niet meer handmatig een retourlabel aan te maken en fysiek mee te sturen. Dit biedt meerwaarde voor je klanten, omdat zij automatisch retourlabels kunnen printen. Het enige wat je dus nog van je klant vraagt is het wegbrengen van het pakket naar de het juiste servicepunt.
  • Automatische track & trace: Zo breng je jouw klanten op de hoogte van het geretourneerde product. Dit geeft een vertrouwd gevoel. Daarnaast kun je hiermee het retourproces gemakkelijker afronden voor zowel jezelf als jouw klant. 
  • Meer bestellingen: Communiceer de mogelijkheid voor het retourneren van zendingen duidelijk in je webshop. Dit kun je bijvoorbeeld doen, door deze in de footer te vermelden. Wanneer klanten van te voren weten hoe ze eventueel een retourzending kunnen doen, verlaagt dit de drempel om bij jouw webwinkel te shoppen in plaats van bij de concurrent. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent deze retouroptie? Lees dan in dit artikel hoe je klanten gemakkelijk een zending kunnen retourneren en klik hier voor meer informatie omtrent het opzetten en activeren van het portaal!

Handmatig retourlabels aanmaken

Bij SendCloud is het uiteraard ook mogelijk om handmatig retourlabels aan te maken. Wanneer je normaal gesproken niet veel zendingen retour ontvangt is dit een optie. We zullen het stapsgewijs uitleggen:

  • Voeg de adresgegevens van je klant toe aan je adressen in je SendCloud panel. Ga hiervoor naar 'Instellingen' -> 'Adressen' -> 'Afzendadressen'. 
  • Maak een handmatige zending aan. Ga hiervoor naar 'Verzenden' linksboven in je panel en klik vervolgens op 'Nieuwe zending'. 
  • Selecteer de adresgegevens van deze klant als afzender en vul je eigen adresgegevens in bij het aanmaken van het label.
  • Maak het label aan en stuur dit verzendlabel als PDF bestand door naar je klant zodat hij/zij het fysiek op de zending kan plakken.
  • Na het aanmaken en versturen van dit label, raden wij je aan om het afzendadres van jouw klant weer uit je instellingen te verwijderen! Dit om fouten in de toekomst te voorkomen.

In dit blog vind je wat handige tips omtrent het optimaliseren van je retourproces!

Did this answer your question?