Ervaar de Ć©chte kracht van SendCloud door jouw webshop te koppelen d.m.v. onze plug and play integraties of onze API documentatie. Zodra je jouw koppeling hebt gemaakt, worden je orders automatisch in SendCloud geĆÆmporteerd en print je in slechts Ć©Ć©n klik verzendlabels. Dit scheelt je een hoop tijd, welke je als webshopeigenaar ongetwijfeld goed kan gebruiken. Hieronder beschrijven we hoe jij ervoor kan zorgen dat al je orders gemakkelijk geĆÆmporteerd worden in SendCloud.

Stap 1. Bewerk je orders

Wanneer je shop eenmaal gekoppeld hebt, zullen je bestellingen automatisch geĆÆmporteerd worden in SendCloud. Om de 4 minuten haalt het systeem weer nieuwe orders op. Bij 'Inkomende orders' in je panel heb je de mogelijkheid om de orders nog te bewerken. Denk hierbij aan het wijzigingen van de verzendmethode/vervoerder of het toevoegen van een verzekering.Ā

Stap 2. Selecteer het juiste afzendadres

Buiten het wijzigen van de order zelf, is het ook belangrijk dat je het juiste afzendadres selecteert. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je verschillende integraties hebt binnen Ć©Ć©n SendCloud account welke allemaal vanaf een ander adres versturen. Het is dus van belang dat je bij het verwerken van je orders het juiste afzendadres selecteert.Ā

Indien je meerdere afzendadressen hebt ingesteld kan je rechtsboven in het panel wisselen tussen deze adressen.Ā

Stap 3. Print je labels

Wanneer je je inkomende orders hebt verwerkt, komen deze bestellingen in het overzicht 'GecreĆ«erde labels' te staan. Hier selecteer je eenvoudigweg de verzendlabels die je wilt printen en vervolgens klik je op print.Ā

Daarna dien je enkel nog de labels fysiek op de doos te plakken en mee te geven aan de koerier of binnen te brengen bij een servicepunt van de overeenkomstige vervoerder. Ā Ā

Stap 4. Print Client

Ons doel is om jou als webshop zo efficiĆ«nt en snel mogelijk al je orders te laten verwerken. We hebben het daarom mogelijk gemaakt om je printer instellingen te configureren en op te slaan, ongeacht wat voor printer je gebruikt (labelprinter of A4). Je kunt verzendlabels in Ć©Ć©n klik printen zonder dat ze in een nieuw venster worden geopend.Ā

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is onze SendCloud App installeren en je printinstellingen opslaan. Hoe dit werkt leggen we stap voor stap uit in dit artikel!Ā

Graag helpen wij je ook een handje met het optimaliseren van je check-out.
Lees
dit artikel voor een aantal Tips & Tricks.Ā