Tracking notificaties zijn de meest effectieve en efficiënte manier om klanten aan je webshop te binden en daarmee meer verkopen en omzet te genereren. Dat wordt nog vaak vergeten. Daarnaast kan het voor herhaal aankopen zorgen, en zelfs ingezet worden voor verschillende marketing doeleinden. Hoe je dit doet?

Hieronder geef ik je een aantal tips om het track & trace proces te automatiseren.

Track & Trace mails

Vermijd dat klanten vragen gaan stellen over de status van de bestelling. Door je Track en Trace mails te activeren in je SendCloud panel informeer je klanten tijdens elke stap van het verzendproces. De Track & Trace functionaliteit is namelijk 'trigger based'. 

Tracking mails op basis van verschillende triggers 

  • Bij het importeren in SendCloud: Hierbij kun je al een email eruit laten gaan, bijvoorbeeld "Uw pakketje wordt voorbereid door ons en zo snel mogelijk verzonden door DHL".
  • Bij het inscannen van het pakket door de vervoeder: Hierbij kun je ook een extra mail automatisch laten versturen. Bijvoorbeeld " Uw pakket Uw pakket 3S5484798887 is in het verzendproces gebracht en wordt morgen geleverd door PostNL”
  • Klaar voor pick-up: Dit bericht wordt uitgestuurd wanneer het pakket klaar ligt voor afhaling bij het servicepunt.  
  • Zending is afgeleverd: Ook bij deze status kun je een automatische mail instellen met, "bestelling is geleverd".

Ook bij briefpost kun je voortaan automatische mails sturen. Al deze triggers zijn in te stellen voor elk land en in elke taal.

Benieuwd naar hoe je Track & Trace mails opstelt en aanpast naar de stijl van je shop? Wij vertellen je er graag meer over

Tracking mails als marketing tool

Bij stap 3 kwam het al kort even aan bod, het personaliseren van je Tracking mails. Het is must om je logo toe te voegen aan je mails, dit zorgt voor herkenning bij je klanten. Maar er is meer:

  • Voeg een persoonlijke note toe aan je mails of pagina met eventueel een kortingscode. Zo kun je gemakkelijk herhaal aankopen stimuleren.
  • Klant beoordelingen zijn onmisbaar voor je webshop. Voeg in je laatste tracking mail een button toe waarbij je vraagt of je klanten een review achter willen laten.
  • Wanneer de klant het product heeft ontvangen kun je middels een email nog extra productinformatie toesturen of een leuke persoonlijke actie opzetten voor een eventuele upsell.

Tracking pagina's om je volledige klant ervaring door te trekken

We kennen ze allemaal wel, de tracking pagina's van de vervoerder. Dé pagina die door jou klanten meerdere malen wordt bezocht om de status van hun zending te bekijken. Via SendCloud kun je nu je eigen tracking pagina opzetten. Hiermee verleng je de shopervaring, blijf je top of mind bij je klant en verhoog je het aantal herhaalaankopen.

Did this answer your question?