1. Webshop of marktplaats koppelen

Onze plugins en integraties zijn gemakkelijk te activeren. Zodra je jouw koppeling
hebt gemaakt, kun je orders importeren in je SendCloud omgeving en vervolgens direct verzendlabels printen. Dit scheelt je weer veel tijd! 

2. Kies jouw vervoerders

Standaard zijn er al een aantal vervoerders voor je geactiveerd. Wil je meer vervoerders activeren om zo bijvoorbeeld Same Day Delivery aan te kunnen bieden? 

3. Je eerste zending aanmaken

Je eerste zending kun je op drie verschillende manieren aanmaken: 

4. Merk personaliseren: Logo & kleuren

Voeg jouw logo en huisstijl kleuren toe. Deze worden gebruikt in je retourportaal en het logo wordt ook geplaatst op jouw verzendlabel. 

5. Track & Trace mail aanpassen

Selecteer wanneer de Track & Trace email uitgestuurd moet worden. Dit kan op drie verschillende momenten: 

  • Pakket is aangenomen door vervoerder
  • Pakket is onderweg
  • Pakket is geleverd

Combineer gerust. Bekijk en bewerk daarnaast gerust de emailberichten en maak het persoonlijk. 

6. Bankrekening verifiëren

De laatste stap om verzending mogelijk te maken: Wij moeten je bankrekening verifiëren middels een 1ct iDeal betaling. Vervolgens is automatische incasso geactiveerd en ontvang je eens per 14 dagen een overzichtelijke factuur met daarop alle zendingen. 

Voor de beste ervaring: Retourportaal activeren

Biedt de beste verzend & retour ervaring door je eigen persoonlijke retourportaal te openen. Klanten kunnen hier zelf hun retourzending aanmaken wanneer ze niet tevreden zijn met hun aankoop. Ze geven een reden aan en vervolgens downloaden en plakken zij een retourlabel op het pakket. Als webshop zie je in de SendCloud omgeving direct de status van de retour. Je hebt dus meer inzicht, volledige controle en je biedt een zeer vriendelijk en transparant retourbeleid. 

Wist je dat een transparant en eenvoudig retourbeleid leidt tot meer aankopen? 67% van online shoppers bekijkt het retourbeleid voordat ze een aankoop doen.  

Did this answer your question?