Onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 66% van alle e-shoppers als eens een winkelmandje verlaten heeft omwille vanwege onvoldoende/niet de gewenste verzendopties. Je kan dus maar beter de nodige aandacht besteden aan het optimaal instellen van je check-out.

Hieronder geef ik je een aantal tips om je check-out te optimaliseren.

Voldoende bezorgopties

Zoals hierboven aangehaald is het aanbieden van de gewenste bezorgopties een zeer belangrijk. Met SendCloud beschik je over alle mogelijke verzendopties met alle populaire vervoerders. Bied je klanten in jouw check-out de keuze uit volgende bezorgopties: 

  • Thuislevering
  • Verzenden naar afhaalpunten
  • Verzenden naar pakketautomaten (België)
  • Same Day levering (Nederland)
  • Expresslevering
  • Zaterdaglevering
  • Avondlevering

Zodra je de vervoerder(s) naar keuze hebt geselecteerd in je SendCloud omgeving, dien je deze toe te voegen in de back-end van jouw shopsysteem. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van het systeem dat je gebruikt. Je stelt ze in onder instellingen > verzenden in jouw shopsysteem. 

Afhaalpunten integreren 

Verzenden naar afhaalpunten wordt steeds belangrijker. Het is een goedkope(re) en efficiëntere bezorgoptie, de klant kan immers zelf kiezen wanneer hij het pakket wil ophalen. Daarom hebben we bij SendCloud de afhaalpuntenkiezer gebouwd, zodat je alle afhaalpunten van alle vervoerders naadloos kan integegreren in de checkout van je webshop. We bieden de afhaalpuntenkiezer momenteel aan voor volgende shopsystemen:

Gratis verzending aanbieden of niet?

Gratis verzending blijft een belangrijke factor voor vele consumenten. Dit komt doordat verzendkosten geen zichtbare waarde hebben voor hen. Hierdoor zien consumenten het dus als een verlies, iets waar ze voor betalen, maar eigenlijk niks aan hebben. 

Dit is dan ook de reden dat veel webshops gratis verzending aanbieden. Maar als webshophouder weet je uiteraard dat gratis niet bestaat en dat de verzendkosten een grote kostenpost zijn wanneer je een webshop runt. Onze collega Jeroen heeft over dit onderwerp een interessant blogartikel geschreven. Hierin kom je te weten of gratis verzending iets is voor jouw webshop en hoe je het succesvol kan inzetten. 

Did this answer your question?