Welke vervoerder past er nou het beste bij jouw shop en je zendingen? Wij kunnen ons voorstellen dat het soms moeilijk is om 'door de bomen nog het bos te zien'. In een wereld met ontzettend veel concurrentie en keuze in vervoerders, geven we je graag inzicht in de verschillende vervoerders en zoeken we graag samen met jou naar de, voor jou, ideale verzendoptie!  

Via SendCloud is het mogelijk om je pakketten te verzenden met één of meerdere vervoerders. We zullen de vervoerders die wij aanbieden eens voor je op een rijtje zetten; 

  • DHL
  • PostNL
  • DPD
  • UPS
  • DHL Express
  • RedJePakketje
  • Sandd Mail

Door vervoerders te combineren, kun je risico’s spreiden en zit je niet vast aan één tarief. Natuurlijk ligt het aan de producten die je verkoopt, welke vervoerder het best bij je past. Denk daarbij aan afmetingen, gewichten, materialen enz.

Een overzicht van de verschillende vervoerders, verzendopties en de bijbehorende voorwaarden vind je hieronder. 

Activeer je vervoerders

Hoe activeer je de verschillende vervoerders in je SendCloud account? Een vervoerder activeren doe je in één klik! Ga hiervoor naar je instellingen, deze vind je linksonder in je panel. 

Klik vervolgens bij je instellingen op 'Vervoerders en prijzen'. 

Hier heb je de mogelijkheid om bepaalde vervoerders te activeren door onder de vervoerder op 'Activeer' te klikken.  

Wanneer je verstuurt vanaf 2 of meer bestemmingen in verschillende landen, heb je de mogelijkheid om per land bepaalde vervoerders te activeren! 

Prijslijst 

Ook je prijzen zijn hier inzichtelijk. Bovenin het menu vind je de prijscalculator en de prijslijst. 

Je kunt in de prijs calculator terug vinden hoeveel je zending vanaf het gekozen afzend adres naar de gekozen bestemming kost en welke verzendopties er voor deze bestemming zijn. De prijzen in de prijslijst en de prijscalculator zijn exclusief BTW.

Voeg je eigen contract toe

Naast de beschikbare vervoerders, de prijscalculator en de prijslijst vind je hier ook het kopje 'Mijn contracten'. Hier heb je de mogelijkheid om je eigen direct-user contract met de vervoerder toe te voegen indien je hier gebruik van maakt! 

Wanneer je over onze contracten verstuurt, bieden wij ook service wanneer er zendingsgerelateerde problemen zijn. Wanneer je een direct contract bij de vervoerder zelf neemt, kan je hiervoor rechtstreeks contact met de vervoerder opnemen zonder dat wij hier tussen zitten. Ook heb je de mogelijkheid om afwijkende prijsafspraken met de vervoerder zelf te maken. 

Stap 1: Activeer een SendCloud Flex of Plus abonnement: 

SendCloud biedt 2 abonnementen aan waarmee je je eigen transportcontract kunt gebruiken: SendCloud Flex en SendCloud Plus.

SendCloud Flex bestaat uit de reguliere SendCloud-services met de mogelijkheid om je eigen contract te gebruiken.

SendCloud Plus tilt je verzendefficiëntie naar een hoger niveau: naast het gebruik van je eigen transportcontract, kun je slimme verzendregels, picklijsten, ondersteuning voor barcodescanners en andere functies instellen.
Voor meer informatie over SendCloud Plus klik hier.

Stap 2: Koppel je contract

Zodra je een SendCloud abonnement hebt geactiveerd, is het mogelijk om het contract toe te voegen. 

Klik bij 'Mijn contracten' op 'Contract toevoegen'. Hier zie je een lijst met vervoerders, waarbij je de juiste vervoerder  voor je contract kunt selecteren.

Om een contract toe te voegen heb je een aantal gegevens nodig. Welke dit zijn, vind je terug bij het toevoegen van het betreffende contract! Deze gegevens kan je opvragen bij je accountmanager. 

Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen? Benader dan gerust onze Customer Service via contact@sendcloud.sc.

Did this answer your question?