Zoals we je reeds verteld hebben, zitten er een hoop voordelen aan het aanbieden van een retouroptie voor je klanten. Met behulp van ons retourportaal kun je deze retouren gemakkelijk en snel verwerken en ontvang je deze direct in een overzicht in je SendCloud account. Hieronder leggen we je uit hoe je het portaal kan opzetten en activeren in een aantal simpele stappen!

Het instellen van je persoonlijke retourportaal

Stap 1.

Ga via je instellingen in het SendCloud panel naar 'Retouren'. Hier heb je de mogelijkheid om portaal én procedure op te zetten. We zullen beginnen bij het installeren van het portaal zelf:

• Bij 'Domein' vul je in kleine letters de naam van je shop in. Op basis hiervan wordt er een persoonlijke retourlink opgesteld (de link vind je onder het vakje 'Domein'). Deze link kun je later delen met je klanten zodat zij zelf een retourlabel kunnen genereren.
  • Selecteer vervolgens bij 'Merk' het juiste merk voor je retourportaal. Verdere instellingen hiervoor kun je aanpassen bij 'Merken' linksboven in je panel. Het design van je portaal wordt dan ook gebaseerd op deze instellingen.

Stap 2.

Wil je het design van je portaal aanpassen? Ga hiervoor dus naar je merkinstellingen!
Hier kan je opnieuw de naam van je shop invullen om de link naar je portaal te verifiëren. Ook heb je de mogelijkheid om aan de rechterkant een foto in te laden welke in je portaal als omslagfoto wordt weergegeven.

Ook kun je hier een primaire kleur instellen. Dit wordt dan de primaire kleur voor je retourportaal evenals voor je gepersonaliseerde Track & Trace pagina en mails!

Stap 3.

Naast het installeren van het portaal zelf, is het ook belangrijk dat je hiervoor een procedure opzet. Bovenin je panel vind je een klein menu, klik hier op 'Procedure'.

• Bij 'Support URL' heb je de mogelijkheid om een link in te vullen die leidt naar een pagina op je site waar je retourprocedure in detail uitgelegd staat.
  • Ook heb je hier de mogelijkheid om de mogelijke redenen voor het retourneren te selecteren en de betreffende vervoerders te activeren.
  • Daarnaast kan je hier ook aangeven hoeveel dagen je klanten de tijd hebben om het product te retourneren.

Stap 4.

Nu je alles naar wens hebt ingesteld, kan je het portaal gaan activeren!
Ga hiervoor terug naar je portaal instellingen. Hier kan je het portaal direct activeren en opslaan.

Je persoonlijke retourportaal is nu UP AND RUNNING. 🏃🏽
Wil je graag meer informatie over je klanten nu een zending kunnen retourneren via deze link? Klik dan hier