Twee wekelijks ontvang je van ons de factuur voor de verzendlabels die je aan hebt gemaakt vanuit je SendCloud account. Nu ben je de factuur aan het bekijken en zie je een aantal toeslagen staan. Hoe kan dit? 

Waarom berekend een vervoerder toeslag?

De vervoerder berekend een toeslag voor je pakket als deze niet voldoet aan de voorwaarden van de vervoerder. Dit kan zijn omdat je pakket te zwaar, te licht, te klein, te groot of door de vorm van de verpakking niet automatisch over de band kan worden verwerkt.
Sommige vervoerders berekenen ook een toeslag voor een breekbaar sticker op je pakket. Houd daarom altijd rekening met de voorwaarden die de vervoerder stelt om toeslagen te voorkomen

Hoe meet en weegt de vervoerder je pakketten? 

Zodra je pakket is verzonden wordt deze verwerkt door de vervoerder.
Het pakket komt binnen in het sorteercentrum en wordt gemeten en gewogen. Als een pakket binnen de afmetingen en het gewicht valt kan deze automatisch over de band worden verwerkt. Valt het pakket buiten de afmetingen of het gewicht dan kan deze niet automatisch over de band worden verwerkt en geldt er een toeslag omdat de vervoerder hiervoor extra kosten moet maken.
De vervoerders meten en wegen de pakketten op twee afzonderlijke momenten in het sorteerproces. Dit wordt gedaan door zeer nauwkeurige en geijkte machines. Omdat de pakketten op twee afzonderlijke momenten worden gemeten en gewogen worden de gegevens hiervan opgeslagen en deze bepalen uiteindelijk de afmetingen en het gewicht van het pakket.

Wat gebeurt er als mijn pakket buiten de afmetingen / het gewicht valt?

Als een pakket buiten de afmetingen of het gewicht van de gekozen verzendmethode valt dan kan deze niet meer automatisch worden verwerkt over de band.
Een medewerker haalt het pakket van de band af en gaat deze handmatig verder verwerken.
In sommige gevallen kan het voorkomen dat je pakket niet automatisch verwerkt kan worden door de vorm van je verpakking. Controleer daarom altijd goed de voorwaarden van de vervoerder.

Hoe wordt de toeslag berekend? 

Een toeslag wordt altijd achteraf door een vervoerder berekend. Pas op het moment dat het pakket binnenkomt in het sorteercentrum kan gemeten worden of het pakket automatisch over de band verwerkt kan worden of niet. Indien dit niet zo is moet de vervoerder extra kosten maken om je pakket alsnog te verwerken.
Deze kosten worden achteraf berekend en hierdoor vind je de toeslagen pas later terug op je factuur.
Hieronder vind je per vervoerder de toeslagen criteria terug.
Toeslagen criteria DHL
Toeslagen criteria PostNL
Toeslagen criteria DPD
Toeslagen criteria UPS

Did this answer your question?