Wanneer jij met DPD wilt gaan verzenden dan zul je of een pick-up in moeten plannen of het pakket afleveren bij een parcelshop (pick-up point). De dichtstbijzijnde parcelshops kun je via deze link checken. Houdt er rekening mee dat je niet bij iedere parcelshop pakketten zwaarder dan 20KG in kunt leveren. Vraag dit na bij jouw DPD parcelshop.

Toeslagen 

De voorwaarden waar je bij DPD aan moet voldoen om geen toeslag later te ontvangen zijn;

Het pakket mag niet zwaarder zijn dan 31.5kg en de lengte 175 cm (langste zijde).

Daarnaast mag het een maximale omvang van 300cm hebben. (omvang = 1x lengte + 2x breedte + 2x hoogte).

Wanneer dit overschreden wordt krijg je een toeslag van €37.45.

In uiterste gevallen moet u nog nadenken over de volume van uw pakket, dit komt voor bij zendingen overzees. Wanneer de L x B x H / 5000 hoger is dan 31.5kg kunt u deze toeslag ook verwachten.

DPD berekent een toeslag op het verzenden van kokers en andere ronde voorwerpen die niet over de uitsorteerband kunnen. Deze krijgen een handmatige verwerking toeslag. Dit is gebasseerd op  hoeveel tijd het heeft gekost om je zending te verwerken. 

DPD berekent een toeslag van €2.50 en nog een keer de originele verzendkosten voor zendingen die retour afzender gaan.

Daarnaast kan het voorkomen dat uw pakket naar een bestemming gaat die lastig te bereiken. Vraagt u zich af of uw pakket naar een lastige bestemming gaat kijk dan naar de bijgevoegde bestanden voor meer informatie.

Aanvullende documentatie

Op onderstaande pagina kun je terecht voor een postcode overzicht van postcodes die een toeslag krijgen voor een afgelegen gebied. Voor Belgische klanten wordt dit aangeduid op je factuur als eilandtoeslag. 

Let op! De toeslagen worden altijd achteraf door de vervoerder berekend.
Lees dan ook altijd de voorwaarden door voordat je gaat verzenden met een bepaalde vervoerder. 

Did this answer your question?