Je hebt je label uitgeprint, je pakket ingeleverd bij het servicepunt, je aftersales gedaan en weer een tevreden klant aan je gebonden. Een maand later kijk je op je factuur en vind je een toeslag terug voor je pakket. Wat kun je hier aan doen?

Wanneer kun je een toeslag krijgen?

De vervoerder berekend een toeslag wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden van de vervoerder. Dit kan zijn doordat je pakket niet aan de afmetingen of het gewicht voldoet of door de vorm van je verpakking niet automatisch over de band kan worden verwerkt.
Als een pakket niet automatisch over de band kan worden verwerkt moet de vervoerder hiervoor extra kosten maken en krijg je een toeslag voor je pakket.

Kan ik bezwaar maken voor mijn toeslag?

De vervoerder meet en weegt alle pakketten op twee afzonderlijke momenten tijdens het sorteerproces. Dit wordt gedaan door geijkte machines die regelmatig worden gecontroleerd. Deze machines bepalen uiteindelijk het gewicht en de afmetingen van je pakket. In de meeste gevallen proberen we de reden van je toeslag op de factuur te verwerken. Indien dit niet duidelijk voor je is dan kun je hier contact met ons opnemen en dan helpen wij je graag verder.  

Hoe kan ik een toeslag voorkomen? 

Elke verzendmethode die je gebruikt heeft maximale (en in sommige gevallen ook minimale) afmetingen en een maximum gewicht (in sommige gevallen geldt er ook een minimum gewicht). Het is belangrijk om zelf een kleine marge te hanteren voor het gewicht en de afmetingen van je pakketten.
Lees daarom altijd de voorwaarden van de vervoerder voordat je gaat verzenden.
Wij hebben een opsomming gemaakt van de toeslagen per vervoerder.
Toeslagen criteria DHL.
Toeslagen criteria DPD.
Toeslagen criteria PostNL.
Toeslagen criteria UPS.

Did this answer your question?